Medojević: Mafija u Crnoj Gori je političkog profila, nastala u kabinetima vrhova vlasti

3

Predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević izjavio je da je od 2007. godine u Parlamentu i javnosti ukazivao na činjenicu da je mafija u Crnoj Gori političkog profila i da je nastala u kabinetima vrhova vlasti.

On tvrdi da su službe bezbjednosti, Carina, tužilaštvo i sudovi služili kao logistička podrška kriminalnim aktivnostima duvanskog i narko kartela i pranju prljavog novca stečenog kriminalom.

„Đukanović je kriminalizovao državu i njene ključne institucije zadužene za borbu protiv kriminala inficirao virusom korupcije i tako je godinama razarao državu i njene institucije učinio ključnim segmentima jedne od najopasnijih globalnih kriminalnih organizacija koja je postala prijetnja za nacionalnu bezbjednost SAD, Velike Britanije, Evrope, Turske i drugih država“, izjavio je Medojević.

Kako je dodao, „zato je sastavni dio mog plana bila dekriminalizacija službi bezbjednosti i čišćenje državnih institucija od vojnika i plaćenika mafije“.

„Lustracija, otvaranje dosijea i formiranje nove specijalizovane istražne agencije, poput SIPE u BiH, neophodne su mjere da se država Crna Gora oporavi od posljedica Đukanovićeve kriminalne i švercerske ere i da krene u proces jačanja institucija u borbi protiv mafije“, rekao je Medojević, nastavljajući:

„To će biti ključni patriotski zadatak, ne samo političara i direktnih službenika u ovim institucijama, već čitavog društva. Jer, od uspjeha u toj borbi zavisi opstanak Crne Gore kao civilizovanog društva i kao funkcionalne države“, poručio je lider PzP-a.

Medojević je ponovio da DPS treba zabraniti.

„Imajući u vidu da su sve ove strukture, istovremeno, bile angažovane za finansiranje, pritiske i kupovine birača u izbornim procesima, na strani DPS, postoje svi pravni i činjenični razlozi i uslovi da se DPS zabrani kao političko krilo mafije. I da se pošalje snažna poruka svima da nam se nikada više ne ponovi DPS“, zaključio je Medojević.

3 Comments
 1. Lemi komentariše

  Kako je bio pijan sinoc!
  Svaka čast!

 2. neko komentariše

  🙂 ovog više niko ne doživljava ozbiljno. Kakav bi poraz za državu bio da 8vaj bude neki faktor u državi.

 3. Profi1 komentariše

  Ne znam uzima li ga ko ozbiljno i je li sinoć bio pijan ali sve što je rekao o kriminalu tačno je ali teško to našem narodu ulazi u glavu prije bi u guzicu a svi znaju dokle milioni milovi i temelji i bratiji pa vam je medo kriv piiii

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.