Privedeni saradnici Blaža Đukanovića: Uhapšena četiri poreska inspektora zbog utaje poreza!

1

Četiri poreska inspektora uhapšena su jutros u Podgorici, saznaje Borba.

Uhapšeni Nevenka Đurović, Slavojka Savić, Branislav Magdelinić i Milijana Radonjić iz Poreske uprave, potvrđeno je Borbi u vrhu policije.

Takođe, lišen je slobode i Saša Jokić, vlasnik firme Viner co. Među uhapšenima su i braća Bojan i Ivan Petričević, bliski saradnici Blaža Đukanovića, sina Mila Đukanovića. Priveden je i Miloš Mlađenović, a prema prvim procjenama iznos šetete koju su osumnjičeni nanijeli državnom budžetu iznosi preko tri milona evra.

Braća Dejan i Ivan Petričević

Braću Petričević je u više navrata javno optužio Dejan Lakić da su radili poslove za Blaža Đukanovića.

Ovom akcijom potvrđeno je pisanje Borbe da će biti uhapšeni neki podgorički biznismeni zbog pomenutih djela.

Akcija je izvedena rano jutros po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva.

Uhapšeni su povezani sa osumnjičenima iz akcije Klap.

Specijalno državno tužilaštvo saopštilo je da je podnijeta krivična prijava protiv 14 fizičkih i devet pravnih lica.

“Uprava policije, Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, Specijalno policijsko odjeljenje podnijelo je Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv 14 fizičkih i 9 pravnih lica zbog osnovane sumnje da su učinili više krivičnih djela iz nadležnosti Specijalnog državnog tužilaštva. Osnovano se sumnja da je 14 fizičkih lica (B.P, S.J, I.P, D.P, D.L, I.V, N.Đ, B.M, M.R, S.S, S.V, P.M, M.M, V.M.) i 9 pravnih lica učinilo krivično djelo – stvaranje kriminalne organizacije. Od ovih 14 fizičkih lica za njih 9 (N.Đ, B.M, M.R, S.S, B.P, S.J, I.P, D.P, D.L, I.V.) kao i za jedno od 9 pravnih lica osnovano se sumnja da su učinili i krivično djelo – prevara u produženom trajanju. Osim toga za 4 fizička (B.P, S.J, I.P, D.P.) i 4 pravna lica osnovano se sumnja da su učinili i krivično djelo – pranje novca u produženom trajanju, dok se za 4 fizička (S.V, P.M, M.M, V.M.) i 5 pravnih lica osnovano sumnja da su učinili i produženo krivično djelo – utaja poreza i doprinosa”, saopšteno je iz SDT-a.

Specijalno državno tužilaštvo izdalo je nalog za hapšenje svih 14 fizičkih lica.

“Detaljnije informacije biće saopštene sjutra na konferenciji za novinare koja će biti održana u 12 sati u prostorijama PR centra na Starom aerodromu”, kazali su iz SDT-a.

Završena velika akcija na suzbijanju utaje poreza: Lisice spremne i za podgoričke biznismene!

1 Comment
  1. milisav dg komentariše

    Koji lopovi jado moj! U grad sminka, voze se kola, pije se viski..

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.