Marković zadovoljan, narodu nikad gore

0

Predsjednik Vlade Duško Marković ocijenio je povodom prve godišnjice mandata Vlade da je Vlada u cjelini bila uspješna, da je ostvarila većinu svojih ciljeva, u nekim resorima i iznad planiranih, da ti rezultati nijesu pali s neba već su plod posvećenog danonoćnog rada i to u atmosferi nikad agresivnije političke destrukcije od strane opozicionih stranaka koje su bojkotovale rad Parlamenta, navodi se u saopštenju.
Predsjednik Vlade je na početku obraćanja podsjetio na ključna obećanja iz ekspozea, koja je kao tadašnji mandatar saopštio poslanicima i ukupnoj javnosti.
Na planu međunarodne afirmacije naše države, kao najvažnije dostignuće izdvojio je ostavarivanje punopravnog članstvo Crne Gore u Sjevernoatlantskoj alijansi.
„Postali smo 29. članica NATO saveza, na taj način osigurali bezbjednost naše zemlje, ali i stvorili pretpostavke za ubrzaniji ekonomski rast i razvoj. Crna Gora je nepovratno svoju budućnost vezala za najmoćniji vojni i politički savez današnjice i dobila svoje mjesto za stolom gdje se odlučuje – prvi put u svojoj istoriji. Zato ovaj događaj izdvajam kao najvažnije dostignuće u prvoj godini rada Vlade” – istakao je predsjednik Marković.
Vlada je veoma posvećeno radila i na realizaciji drugog vanjskopolitičkog prioriteta – članstvu u Evropskoj uniji. U trenutku konstitutisanja ove Vlade 22 poglavlja su bila otvorena i jedno privremeno zatvoreno, a danas je to brojka od 28 otvorenih i tri zatvorena poglavlja, s tim što je sasvim izvjesno da će u narednih par nedjelja biti makar još dva otvorena poglavlja.
(Vijesti.me)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.