Mandić: Za nas je dobar samo onaj ugovor koji je dobar Srpskoj pravoslavnoj crkvi

12

Predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić poručio je na Twitteru da je za DF dobar samo onaj Temeljni ugovor koji je dobar Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

„Za nas je dobar samo onaj Temeljni ugovor koji je dobar SPC. Dakle, što se tiče DF, ocjenu samog teksta treba ostaviti Svetom sinodu i episkopima, a mi ćemo snažno podržati Sporazum koji je prihvatljiv Crkvi. SPC daće najispravniju ocjenu konačnog teksta ugovora čijim zaključivanjem se zaokružuje položaj naše Crkve u Crnoj Gori“, napisao je lider NSD-a na Twitteru.

 

Podsjećamo, juče je objavljena radna verzija Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom koji planira da potpiše premijer Crne Gore Dritan Abazović. U ugovoru se priznaje kontinuitet postojanja Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori od 1219. godine, kao i nepovredivost njene imovine.

 

12 Comments
 1. koko komentariše

  Tačno tako,ako ugovor odgovara našoj Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi,zašto onda nama vjernicima ne bi odgovarao.Podrška za brz dogovor i potpisivanje.

 2. dragan komentariše

  I kad je bilo najteže narod je bio uz svoju crkvu,sada kad je konačno dogovor na pomolu,dati snažnu podršku za potpisivanje temeljnog ugovora.

  1. Sparta komentariše

   Andrija…imao si šansu za mnogo toga..i ugovor da potpišeš…Ali od fotelja ništa nisi vidio….Pozdravi Bečića i vlasti više nikad gledati nećete…I vrijeme ti je neko mladji da te mjenja…kao i Bulatovića…Jel vi planirate kad umrete da vas iz skupštine iznose na ČEPURKE…e pa neće da može.

   1. Detektor udbaških goveda komentariše

    Andrija je imao šansu da potpiše ugovor?! Kad i kako? Splačino ljudska, kad već botuješ za to korito pomija smisli nešto što bi bar donekle imalo logike.
    Izjednačavaš Andriju i Bečića koji nema ni vjeru ni naciju, koji je rovario protiv potpisivanja temeljnog ugovora kojeg je sačinio Leposavić i koji se zalaže za separatizam Mitropolije u odnosu na SPC?!
    Boli tebe što je ova izjava i stav Andrije i Fronta na mjestu, iz glave čitavog naroda, pa bi da probaš da ga umanjiš i obesmisliš svojim lajanjem. Ali, ne prolazi vam ta mantra više udbašu, narod sve vidi i sve zna.

 3. Joko komentariše

  Tako je Andrija, nije na nama da uredjujemo nego da slušamo stav crkve i da damo podršku.

 4. Jana komentariše

  Bravo!

 5. Goran komentariše

  Tako je!

 6. Nataša komentariše

  Tačno tako!

 7. Marko komentariše

  Svaka ti je na mjestu, Mandiću!

 8. Filip komentariše

  Bravo! Crkva ima svoje pravnike koji će da ocijene da li je tekst Temeljnog ugovora prihvatljiv. Ako jeste, na nama je samo da se radujemo!

 9. dejanzabjelo komentariše

  Bože budale?! Ne može biti dobar ugovor koji je dobar samo jednoj strani, već svim stranama koje ga zaključuju. Dakle, on mora biti dobar i za državu CG. Inače, napominjem da snažno podržavam njegovo što skorije zaključenje.

 10. Sibirski komentariše

  Tako je Mandiću.
  Naša sveta SPC je mjerodavna i pozvana da procijeni šta je to što najbolje štiti njene interese, a naše je da podržimo.

  Samo FRONT OSLOBAĐA! ❤️💙🤍

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.