Mandić: Mitropolit Amfilohije tražio od nas da ne zaboravimo Kosovski zavjet, za razliku od drugih mi okupaciju ne priznajemo

14

„Blaženopočivši mitropolit Amfilohije, naslednik velikih mitropolita iz dinastije Petrović Njegoš, tražio je od svakog pravoslavnog građanina Crne Gore da ne zaboravi Kosovski zavjet. Zato je naša obaveza i dužnost da nikada ne priznamo okupaciju i izdamo sveto Kosovo i Metohiju“, napisao je na Tviter nalogu, predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta, Andrija Mandić.

„Sjeti se, Crna Goro, Martovskog pogroma i stradanja Srba na Kosovu i Metohiji! Tih dana sam bio zajedno sa našim narodom u Kosovskoj Mitrovici. Vidio sam na licu mjesta patnju i bol srpskog naroda koji je bio napadnut od strane albanskih ekstremista“, dodao je Mandić.

Podsjetimo, danas se navršava 17 godina od etnički motivisanog nasilja i progona Srba od strane Albanaca 17, 18. i 19. marta 2004. godine.

 

14 Comments
 1. Marko komentariše

  Tako je, Andrija! Nikad ne smijemo zaboraviti kosovski zavjet! A neki koji su se kleli Đedu da će čuvati kosovski zavjet čestitaju nezavisnost Kosova!

  8
  5
  1. Lemi komentariše

   Ova gnjida je nedostojna ime da mu pomene.
   Dok je Mitropolit bio ziv, postavio ga je bio dje mu je i mjesto, na kraj reda! Opet se smrda raskokodakala, i zavadja zajedno sa sefom Milom Srbe u CG! Ali dobro sve se vraca, sve se placa.

 2. Jovana komentariše

  Svaka čast, Mandiću! Bio si na Kosovu kad je bilo najteže! Tebe podržavaju Srbi sa Kosova!

  10
  3
 3. Sanja komentariše

  Nikad nećemo zaboraviti pogrom Srba na Kosovu i Metohiji!

  8
  4
 4. Nikola komentariše

  Kao Srbina iz Crne Gore sramota me je što je CG priznala nezavisnost Kosova! Ta se greška jednog dana mora ispraviti! Andrija, moj naklon!

  8
  5
 5. Hana komentariše

  Svašta je pretrpio srpski narod na Kosovu! Srbin nije onaj ko zaboravi patnje svog naroda!

  8
  4
 6. Danka komentariše

  Bravo, Andrija! Ti nikad nisi izdao svoj narod, kao što su neki!

  7
  5
 7. Jana komentariše

  Andrija Mandić je ponos srpskog roda! Uvijek je tu za svoj narod, i u dobru i u zlu!

  8
  5
 8. Nevena komentariše

  Sramno je što je Krivokapić čestitao Dan nezavisnosti Kosova! Zaboravio je obećanje koje je dao Đedu!

  10
  2
 9. Filip komentariše

  Krivokapić je izdao i Mitropolita i narod koji ga je glasao! On je jedno veliko razočarenje!

  9
  3
 10. Goran komentariše

  Zna se ko je Andrija Mandić, kolika je on ljudska veličina! Ako su neki zaboravili, on je štrajkovao glađu kad je CG priznala nezavisnost Kosova!

  8
  4
 11. Felix komentariše

  Amin !

  1
  1
 12. Zdravko Stanišić komentariše

  Spinujete. Nigde u objavi Rajovoj ne piše, kao neki drugi. Ja poštujem svako sećanje na ove strahote dane na ovaj zločin, ali ne u političke svrhe. Bio je u K. Mitrovica. Pa šta? Koliko je nas bilo po ratištima i srpskim stratištima pa imamo samo bolne uspomene i ne tražimo ništa nego da se nikada ne zaboravi i da se nikada ne izda Kosovo,.

  1
  1
  1. LOLA CG komentariše

   Sa kojim obrazom i da se Krivokapic i “krivokapicevci” oglasie kada je iz svoje glave i iz svojih usta, potvrdio je priznanj tog I takvog Kosova, od strane, jos uvijek Minyenegra.
   I bolje sto nije. Samo bi kao takav, uvrijedio svaku zrtvu, svakog zivog potomka i sve nas koji jesmo Srbi u Srbiji i u Crnoj Gori- KOSOVO JE SRBIJA! Mi koji se molimo Bogu, kako se mole pravi vjernici, kako to radi svaki rab Boziji. Molitve yog gospodina i inih…da li bi se ovako ponasao da je ziv blazenopocivsi nas mitropolit Amfilohije?
   Ta, njegova demagogija i slijed Mila, Gojka i druzine sigurno ce ga skupo kostati
   Prije svega mislim na Boziji sud, jer se predstavio kao vjernik SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE.
   Sto se tice premijerstva, promasena funkcija, a i pravedno je da nespreman i konfuzan, jer je na ledjima DF-a, dosao na tu poxiciju.
   Pofesor je naucio studente, a ne na narod koji je sit politike koju je on nastavio da prostire po MNE. Kompletan narod jadne, osakacene, pokopane zemlje., koja se zive Crna Gora, ocekivai je da barem zatvorite gubice lajavcima koji su kao kucni ljubimci poslusno puzili, ali su se i lijepo oparili, od naroda. A vi ih samo drzite kao nevinasca i neka vam drze govore. Mogu, jer znaju da vam odredjeni tudji ambasadori redovno drze cadove i izdaju naredbe.
   Kakav ste vi covjek? Kakav vjernik?
   Rekoste da ste Crnogorac, mozda, ali bez cojstva i junastva.
   Sami sidjite sa grede koju su visoko podigli zidari.
   Jos nesto, sami ste izabrali svoj krst.
   Na kraju, pridruzujemo se, gospodine Mandicu, molitvama, za sve nase pogubljene na Kosovu, ali i Zavjet jos od Lazara preko Amfilihija.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.