Mandić: Кukavice su u režimu, nikad neću napustiti Crnu Goru

0

Nikada ni od koga nisam bježao, nikada neću ni bježati iz Crne Gore. Želim ovdje da budem pravi predstavnik srpskog naroda i da svakome stanem na biljegu i da nametnemo nove ideje Crnoj Gori a to su ideje tradicionalne Crne Gore, kazao je Andrija Mandić na vanrednoj konferenciji za novinare u Pljevljima.
Mandić je sinoć oko ponoći ilegalno prešao iz Crne Gore u Srbiju, gdje su ga uhapsili srpski granični policajci.
“Andrija Mandić je u Crnoj Gori biću uskoro u Podgorici uvijek u mjestu gdje je moj narod. Znamo da radimo u interesu građana. Nikoga se ne plašimo. Kukavica ima dovoljno u režimu. Znate i onaj glavni među njima kada se bude suočio sa sudskim procesom neće biti ništa bolji od onoga koji se krije u Beogradu. Sve je to brašno iz iste vreće”, kazao je Mandić.
On je kazao da se sinoć desio skandal i nešto “po čemu će biti upamćen režim”.
“Kada su bili ugroženi životi ljudima koji su bili u političkoj akciji prikupljanja sigurnih glasova obilaska simpatizera na najudaljenijoj tački u opštini Pjevlja, ljudi iz policije Crne Gore iskoristili su da nas prijave policiji Srbije. Suočili smo se sa tim da im je najvažnije da podnesu prekršajne prijave, a ne da mi izgumio živote”, rekao je Mandić.
Zahvalio se osobama koje su sinoć bile sa njim
“Djelovali smo kao dobar i uigran tim i kada je bilo teško i kada je bilo zabavno ono što su nam priredili pripadnici policije Srbije. Shvatili smo da samo jedinstvom, solidarnošću i hrabrošću možemo da promijenimo stanje u kojem je Crna Gora”, rekao je Mandić.
Mandić je tražio da se Milanu Kneževiću i njemu vrate putne isprave.
“Vidimo da su desetine kriminalaca pobjegle iz Crne Gore jer im niko nije oduzimao putne isprave, vidimo da postoje različiti aršini. Pozivam Suzanu Mugošu i sudsko vijeće da hitno vrate putne isprave meni i Milanu Kneževiću”, kazao je Mandić.
Predsjednik Opštinskog odbora Nove u Pljevljima Milan Lekić kazao je da putevi nisu bili očišćeni i da su u jednom momentu primijetili da su promašili put.
“Nismo imali prilike da se vraćamo nazad. Nazad nismo imali kuda. Predsjednik stranke rekao da idemo i da se vratimo na granični prelaz. Policija nas je stigla i bili smo privedeni. Iz ponašanja policije može se zaključiti da nas je od samog polaska crnogorska policija pratila i umjesto da nam pomogne da ne lutamo oni su to prijavili policiji Srbije koji su nas sačekali”, rekao je Lekić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.