Maloljetnik krao kablove

0

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su u tri odvojena događaja nadležnim tužiocima procesuirala tri lica zbog sumnje da su počinila više krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, dok se jedno od ova tri lica sumnjiči i da je počinilo krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, saopšteno je iz policije.
Službenici CB Podgorica su rasvijetlili krivično djelo teška krađa u produženom trajanju koju je, kako se sumnja, u šest događaja počinio S.A. (17), rođen u Italiji a nastanjen u Podgorici.
“Protiv njega je nadležnom državnom tužiocu za maloljetnike u ODT u Podgorici podnijet poseban izvještaj, kao dopuna krivičnih prijava, prethodno podnijetih po nepoznatom počiniocu. Sumnja se da je S.A. krivično djelo počinio na način što je u šest navrata, u periodu od 12. novembra do 26. novembra ove godine, otuđio razne stvari sa više lokacija. On je, kako se sumnja, otuđio imovinu forme „Frigo Elektro“ u dva navrata i to prvi put je iz magacinskog prostora, nakon obijanja vrata, otuđio 30 motora od frižidera, dok je drugi put takođe na isti način provalio u magacin i otuđio još 30 motora od frižidera kao i kolektomat koji se nalazio ispred prostorija magacina. Sumnja se da je S.A. sa još jednim licem pokušao da otuđi kompresore od split sistema i to na način što je preskočio ogradu od TC „Palada“ ali u tome nije uspio jer je radnik primjetio i zadržao drugo lice koje je bilo sa njim, a radio se o A.B”- navode iz policije.
Sumnaju i da je S.A, zajedno sa B.A, Š.B. i B.H, u naselju Donja Gorica, nakon podizanja poklopca od šahta otuđio 150 metara kabla, vlasništvo Telekoma Crne Gore.
“S.A. je, kako se sumnja, sa ova tri lica takođe u Golubovcima nakon podizanja poklopca od šahta otuđio kabl dužine 30 metara, koje je isto u vlasništvu Telekoma CG. On je i, sumnja se, isto sa navedena tri lica, u Tuzima na isti način iz šahta otuđio kabl dug 210 metara, u vlasništvu Telekoma CG”-kaže se u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.