Majk Tajson i Lenoks Luis opet će ukrstiti rukavice posle 19 godina

0

Majk Tajson nije uspio da ugovori revijalni meč sa Ivanderom Holifildom. Tačnije organizatori nisu mogli da mu plate više od 25.000.000 dolara, pa su za rivala Holifildu našli Kevina Mekbrajda s kojim će ukrstiti rukavice 5. juna.

Ipak, takav potez nije obeshrabrio Gvozdenog Majka da se kao dvojica pomenuth boksera (drugi put) vrati iz penzije posle revijalnog meča sa Rojom Džonsom Juniorom, već je dogovorio meč protiv još jednog velikana Lenoksa Luisa.

-Boriću se sa Lenoksom u septembru- potvrdio je Tajson američkom kanalu “TMZ”.

Dva bokserska penzionera sastala su se jednom u tokom aktivne karijere. U junu 2002. godine Britanac je nokautirao Amerikanca u osmoj rundi i tako odbranio titule u teškoj kategoriji u WBC, IBF i IBO verzijama.

Još u februaru je Tajson (50-6) počeo da razgovara mogućoj borbi sa Luisom (41-2-1) na šta je on odmah pristao, ali uz uslov “da to javnost stvarno želi”.

Ljubitelji boksa, posebno oni malo stariji, rekli su da bi ponovo, pa makar i u poznim godinama, voleli u ringu da vide momka koji je pobeđivao takođe legende Vitalija Klička, Ivandera Holifilda, Šenona Brigsa, Rej Mersera, Frenk Bruna i, naravno, Majka Tajsona.

Dakle, svi su željni sudara (bivših) titana. Ostaje još samo da se zakaže datum i da se njih dvojica spreme, koliko im godine dozvoljavaju…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.