Lukašenko: Povući ću se sa mjesta predsjednika ukoliko se stabilizuje situacija u zemlji

0

Predsjednik Bjelorusije Aleksanadar Lukašenko izjavio je danas da će se povući s položaja ukoliko se stabililzuje situacija u Bjelorusiji.

U intervjuu poznatom ruskom novinaru i autoru TV emisija Vladimiru Solovjevu, Lukašenko je rekao da će „uvijek biti tu“ ukoliko izbije rat ili događaji slični onima koji su potresli Bjelorusiju 2020. godine, prenosi TAS S.

– Vjerujte mi, nisam ja predsjednik zbog toga što strašno želim da budem predsjednik. Ne dao vam Bog da se nađete u situaciji u kojoj zavisite od tolikog broja okolnosti – rekao je Lukašenko.

Ako se normalizuje situacija u Bjelorusiji, zemlja će sama odlučivati o nasljedniku predsjednika, a ukoliko sve bude u redu, takva osoba će se pojaviti – rekao je Lukašenko.

U Bjelorusiji su 9. avgusta 2020. godine održani predsjednički izbori na kojima je, prema podacima Centralne izborne komisije, pobijedio aktuelni predsednik Aleksandar Lukašenko, ispred opozicione kandidatkinje Svetlana Tihanovskaje.

Ona je odbila da prizna rezultate izbora i napustila je zemlju, a potom su izbili protesti u Minsku i nekoliko drugih gradova, što je izazvalo oštre sukobe između demonstranata i policajaca.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.