Lopovi iz Pošte ukrali oko 10.000 evra

0

Podgorička policija još nije otkrila ko je preksinoć oko 21 sat oteo blindirani automobil za transport novca ispred poslovnice Pošte 2 u blizini Željezničke stanice u Podgorici.

Službenici Pošte saopštili su policiji da su nakon popisa došli do podatka da su razbojnici odnijeli nešto manje od 10.000 evra, jer se toliko novca u tom trenutku nalazilo u automobilu za prenos od poslovnice do jedne banke u centru grada.

Sagovornik “Vijesti” iz Uprave policije saopštio je da su razbojnici ostavili dosta tragova, te da su u toku forenzička ispitivanja koja bi trebalo da im pomognu u rasvjetljavanju pljačke.

Dvojica maskiranih razbojnika, za koje se ne isključuje mogućnost da su maloljetni, u utorak veče su u blizini Pošte 2 presreli automobil za prenos novca, a potom natjerali radnike jedne sekjuriti agencije da izađu iz automobila.

Policija vjeruje da su pljačkaši razoružali radnike obezbjeđenja, a potom ušli u njihov automobil i pobjegli.

Pretpostavlja se da su razbojnici automobilom pobjegli mračnim uskim ulicama naselja Drač, a poslije manje od kilometar se zaustavili kod benzinske pumpe na Starom Aerodromu.

Iz automobila su odnijeli novac, a potom pješice pobjegli preko željezničke pruge…

Inspektori podgoričke policije u blizini ostavljenog automobila pronašli su i kese u kojima se pretpostavlja da je bio novac.

Portparol Pošte Crne Gore Vesna Goljević-Novović nije mogla da saopšti više podataka oko razbojništva.

“Istraga o ovom slučaju je u toku, te nijesmo u prilici da damo odgovore o detaljima događaja”, kazala je Goljević-Novović “Vijestima”.

Poslovnice Pošte Crne Gore su često mete pljački, a razbojnici su najčešće upadali u one u Podgorici.

Ranijih godina opljačkane su poslovnice na Željezničkoj stanici, na Zabjelu, kod Gintaša…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.