Lajčak spaja Mila i Bečića: Roćen glavni posrednik za nove kombinacije na političkoj sceni Crne Gore?

9

Specijalni predstavnik Unije za Zapadni Balkan Miroslav Lajčak danima gura Aleksu Bečića i Demokrate u zagrljaj DPS-a i Mila Đukanovića, saznaje BORBA.

Spekuliše se da je glavnu ulogu u spajanju Lajčaka i Bečića prije nekoliko dana odigrao Milan Roćen, čovjek od specijalnog povjerenja Mila Đukanovića.

Jasno je da se nešto krupno valja iza brda kada Demokrate koje su ranije govorile da im ne treba ni tri sekunde da odgovore da nikada neće nista glasati sa DPS-om, sada nedeljama ćute povodom glasanja za inicijativu Mila Đukanovića o padu Vlade.

Prema našim saznanjima, Lajčak je tražio od Demokrata da se približe DPS-u i da sa njima ubuduće prave aranžmane.

Za početak je traženo da Bečić podrži Đukanovića u rušenju Vlade a da zauzvrat DPS podrži Demokrate da uđu u novu Vladu, kao i da poslije izbora prave zajednički politički aranžman.

iz Demokrata tvrde da je ovo još jedna u moru neistina koju redakcija Portala Borba objavljuje o Demokratama.

-Gospodin Lajčak i gospodin Bečić se poznaju odavno i imaju ličnu komunikaciju. Tako da je ovaj susret upriličen na prethodno opisan način.
Sa DPS-om nijesmo imali nikakvu komunikaciju. To su spinovi SNP-URA koji ne zaslužuju ozbiljan komentar, kažu oni.

Da li je ovaj scenario izvodljiv vidjećemo 19, avgusta, ali očigledno je da očekujemo nemoguće!

9 Comments
 1. Mico komentariše

  Demokrate -rezervni igrac DPS koji je cijelo vrijeme po nalogu Mila “kvario” dogovore parlamentarnih pobjednika iz avgusta 2020

 2. Zoro komentariše

  Šta se ova smrdibuba smuca po CG.
  Od njega ništa nama većinskoj CG ne može biti dobro.
  A o Roćenu je nepotrebno trošiti riječi.
  On i Lipka dva glavna aktera za krađu referenduma.
  Korumpirana Europska protuva.

 3. Uskok komentariše

  Sveje ovo tačno politika demokratije mladja sestra politike d.p.s.a.vidili iko razliku između ova dva subjekta o opštedrustvenim pitanjima saopstenjasuim skoro indeticna sa vrlo malim razlikama.

 4. Q komentariše

  Lajpčak je največi zlikovac i uništitelj Crne gore a Aleksa Bečić je mali Milo kome isto smeta Srbija i sve srpsko tako da ova kombinacija pije vodu.

 5. Laki komentariše

  Milo Kokainski i sluga Rocen Lopovski,,nistarije najvece crnogorske.

 6. Crnogorka komentariše

  AKO BECIC URADI TAKO PO NALOGU ,POKAZACE JOS JEDNOM DA JE GORI OD ONIH PROTIV KOJIH SE KOBAJAGI BORIO ! SAMO NA FOTELJE MISLI. A NAROD MU JE ZADNJA RUPA NA SVIRALI . ALI ,NECE TI NI TO DUGO TRAJATI ,BECICU. DA ZNAS !

  1. Srdjan Lonchar komentariše

   Po cijem nalogu? Ako mislish na Lajcheka (Zapad), nisi u pravu. Zapad nije pravio ovu MUCKU VLADU, da bi je sad rushio? Jel’ se slazesh? Ovo neslaganje Ucenjenog Mila i Veliko-Albanca je DOSHLO NEPLANIRANO.

   Lajchek pregovara sa Bechicem – shta posle rushenja vlade? Ocigledno Lachek ne zeli da se pravi vlada sa DF, sto je UZROK SVIH POLITICHKIH KRIZA OD 2020. Taj eksperiment Zapada da koriste MARIONETE (Ucenjenog Mila, Veliko Albanca Dritana, krajnje ekstremiste SDP-SD koji imaju po 1% podrske u narodu, Dritana sa 3 poslanika uz prolongiranje Hobotnice, je moralo kad tad da krahira.

   .
   .
   .
   Kriza u UKR je kopija stanja u CG ili obratno.

   Na kraju i u UKR i na Balkanu CE DOCI DO NEKAKVIH RESHENJA NA BAZI VISHE PRAVDE/ MP NEGO SHTO SMO DO SADA IMALI.

   Usput recheno, ista bitka za RESHENJA ZASNOVANA NA MORALU-PRAVDI-BOZJOJ PRAVDI se vodi i ovde u US. Ostanite na vezi.

   Ako se izmaknete u stranu i pogledate globalna politichka kretanja, videcete jednu ZAKONITOST: SVE UZURPACIJE U SVEMIRU SE KAD NULIFIKUJU (A=R). Reakcija nikad nije trenutna u punom iznosu, dolazi u ratama. Na kraju nastupa DINAMICHNA RAVNOTEZA.

   Sva osvajachka-okupaciona carstva su propadala, njihova uzurpacija se UVEK NULIFIKOVALA. Kako? Putem propastio iznutra. Ta propast iznutra je dolazila usled POLARIZACIJE, KOJU JE STVARALA ISTA ONA, GORE POMENUTA BOZJA NEPRAVDA PREMA SPOLJNOM SVETU.

   Drugim rechima, SVET UVEK IDE KA RESHENJIMA BOZJE PRAVDE, NA DUGU STAZU.

   Naravno ovo sto je radio Zapad 1999 i posle toga nije IMALO NIKAKVE VEZE SA BOZJOM PRAVDOM VEC JE SVE BILO ZASNOVANO NA (CROOKED NOTION) „INTERESIMA“ i kao takvo moralo je kad tad da dobije R suprotnog smera, koja ce se u amortizujucem obliku izjednaciti sa Akcijom iz 1999 i posle 1999.

   .
   .
   .

   Naravno, ako ne verujete meni i mojoj teoriji da s i politika Sveta sledi Treci Njutnov Zakon Univerzalnog Kretanja (A = R) uvek tezeci ka reshenjima Bozje Pravde, nastavite sa MUCKAMA-ZAKULISNIM RADNJAMA-UCENAMA JADNIH POLITICHARA DESPERADOSA-MULJANJIMA-LAGANJIMA SVOJIH BIRACHA-NASTAVITE DA PRODAJETE SVOJU RODJENU BABU-DA PODMICUJETE, POTPLACUJETE-NASTAVITE AD ODRZAVATE U ZIVOTU HOBOTNICU/SHKALJARCE/KAVCHANE….

 7. Analitičar komentariše

  Ako ovo Bečić napravi nek se pozdravi sa političkim životom

 8. Srdjan Lonchar komentariše

  1) Svako zna, shta Lajchek MUTI u CG. On i Zapad su postavili Abazovica da u ime „partnera“ KOMANDUJE ZDRAVKOM u prvoj vladi. Potom su OMOGUCILI (Utrkivanje ko ima vecu „PODRSKU PARTNERA“) da Veliko Albanac SAM FORMIRA SVOJU VLADU KOJU JE MORAO DA PODRZAVA UCENJENI MILO. Isti su INSTRUISALI VELIKO-ALBANCA DA POTPISHE T.U.. Koji je tachno razlog za taj MINORNI GEST (nije nikakvo monumentalno dostignuce i pogotovo ne radi se o nekakvom POKRSHTAVANJU VELIKO ALBANCA (koji se svo vreme poigravao sa SPC – PREDLAGAO IM DA USTOLICENJE RADE U PODGORICI DA IZBEGNU „RAT“ SA UCENJENIM MILOM!!!!!!). Problem je da ta zadnja MUCKA, kao i svaka druga mucka nije mogla dugo da se odrzava: kad su Europol podaci stigli Dritan i novi, posteni SDT su MORALI DA HAPSE MILOVE NAJBLIZE DRUGARE!

  2) Shta cemo sad, sto kaze Konstrakta?

  3) Ne mogu da zamislim da ima iko od vas, ko bi POMOGAO VELIKO-ALBANCU SA 3% PODRSKE U NARODU DA VLADA I 1 DAN VISHE. Bilo ko, ko moze da ga srushi, meni naprimer nije uopshte bitno ko, neka da ga rushi – ja NE BIH MRDNUO PRSTOM DA NJEGA I FIGURANTA SNP ODRZAVAM CHAK NI 1 JOSH DAN NA VLASTI.

  4) Naravno do 19 avgusta ima tu oko nedelja dana ako „30-avgust 2020 vecina“ moze da se dogovori da IZBACE SDP-SD I SKRPE NEKAKVU ZAJEDNICKU DO PROLECA OROCHENU VLADU DA PRIPREMI NOVE PREDSEDNICKE I DRZAVNE IZBORE UZ NASTAVAK EU-POLITIKE, to bi bilo fantastichno. Tu je sve do URE (sta ce biti do 19 avgusta 2022). Ako URA nece da nadje zajednicki pristup sa tom legitimnom vecinom do 19 avgusta 2022, onda ih TREBA SRUSHITI 19 AVGUSTA, uopste nije bitno ko ih rushi.

  5) Predvidjam da Dritan nece da izbacuje SDT-SD i DA SE PONOVO PREOKRECE ZA 180 STEPENI (razmisljajuci o buducim izborima). U tom slucaju, bice svaka chast Demokratama da ih srushe ako DF ne bude hteo.

  6) Posle rushenja vlade, moze doci do NOVE SARADNJE VELIKO-ALBANCA I UCENJENOG MILA da nastave sa istom vladom (da pala vlada nastavi u „tehnickom mandatu“ da PRIREMA VANREDNE IZBORE, radeci na isti nacin, kako se pala Zdravkova vlada koprcala mesecima ) DA PRIPREMAJU ZBORE.

  6) Prema mom predvidjanju – Dritanova-Zapad mucka vlada ce pasti, jer po meni Dritan nece pristati da izbaci SDP-SD iz vlade i da pravi novi salto mortale ka izbornoj volji naroda, vec ce izabrati da nastavi da se koprca sa svojom palom vladom i da bash oni pripremaju vanredne izbore. Ta njihova zadnja mucka ce ih dodatno kostati dodatnim gubitkom glasova.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.