Krivokapićev život ne bi imao smisla bez Srbije: Da nismo članica NATO-a, puzajuća agresija iz Beograda bi prešla u aktivniju!

13

Poslednji ministartski dani Ranka Krivokapića protiču sasvim uobičajeno, kao i svaki dan otkada je politički opet progledao ovog poroljeća,  uz pominjanje Srbije i Rusije.

Posuđeni i brzo potrošeni ministar spoljnih poslova optužio je Srbiju za antiustavnu puzajuću agresiju prema Crnoj Gori.

Sreću u nesreći, prema Krivokapiću, predstavlja činjenica da je Crna Gora, mimo većinske volje svojih građana, članica NATO-a, pa Srbija još ne prelazi crvenu liniju.

Ipak, crnogorski Kuleba pokazuje izvjesnu dozu skepticizma i sumnje prema svojim šefovima sa Zapada, te tako izražava zabrinutost da bi Srbija (koja mu je uzaludno pružila obrazovanje kojim se i danas diči) uprkos podršci NATO-a, mogla izvršiti asgresiju na Crnu Goru, valjda po uzoru na rusku prema njegovoj drugoj domovini Ukrajini.

– Prisustvo pojedinih funkcionera Srpske napredne stranke iz Niša u Budvi i njihovo direktno učestvovanje u predizbornoj kampanji DF-a direktan je atak na Ustav Crne Gore. Mislim da član 54 Ustava zabranjuje djelovanje političkih organizacija iz inostranstva. Imajući u vidu da su povratnici, očigledno da postoji politička volja da se oni ne uhapse i ne procesuiraju jer je to politički rečeno puzajuća agresija, čime ta norma u Ustavu pokazuje da je na djelu puzajuća agresija druge države na Crnu Goru i tu država mora reagovati. A upravo nereagovanjem, pokazujemo šta je politička volja u crnogorskoj vlasti.

Situacija koja se događa u Budvi oslikava nemoć i nespremnost da se brani krovni pravni akt. Jedina dobra okolnost je, kako kaže, to što smo punopravna članica NATO-a. Da nema tog elementa siguran sam da bi puzajuća agresija prešla u aktivniju nego što je trenutno, što ne znači da neće. U sklopu ruskog uticaja na određene političke subjekte i njihovo finansiranje, zna se jasno koji su i što su. Pozvao sam tužilaštvo da postupi po saznanjima i zatraži informacije od naših NATO partnera, kako bi preuzeli pravne akcije, jer će oni iz onoga što je sada puzajuće prerasti u aktivni dio u zavisnosti od volje onih koji ih finansiraju – konstatovao je zabrinuti Krivokapić.

Teško je neprimijeti sličnosti između ove izjave bivšeg penzionera Ranka i njegovog prezimenjaka Zdravka koji je iz Londona, nakon sastanka sa Borisom Džonsonom, na sličan način  optuživao Moskvu i Beograd.

 

– Još od prije stupanja na funkciju predsjednika Vlade posvećen sam očuvanju prozapadnog kursa zemlje. Postoje brojni izazovi na tom putu. Posebno maligne aktivnosti i hibridne prijetnje iz okruženja, koje nisu usmjerene samo na Vladu, već i na mene lično. Ova Vlada je veliko razočaranje za treće strane, jer su mislili da bi moglo doći do promjene spoljnopolitičkog kursa zemlje nakon izbora, ali i velika nada za naše eurofilski i prozapadno orijentisane gradjane, koji konačno poslije 30 godina nakon vladavine jedne partije imaju nadu da bi ova Vlada mogla da se izbori sa prethodnim nedostacima – poručio je Krivokapić 7. jula prošle godine iz Londona.

13 Comments
 1. Daka komentariše

  Ovo je najveca splacina u CG . Nek me neko demantuje !

  1. Luka komentariše

   Ja cu te demantovat, nije splacina nego govno fasisticko koje da ima vlasti koju je narod izabrao bi bilo uhapseno ako nista drugo onda za krivotvorenje one penzije!

 2. Drška od stomaka komentariše

  E budaletino prevezana.
  Agresija veliš? A đe,mrčo? Na koga? Na svoj narod i na svoju rodbinu? Pola Srbije je rodom iz CG i Hercegovine. Tebi je surutka izvršila agresiju na mozak

 3. Srbin Cetinje komentariše

  Da cg nije u nato, čanak bi narsnuo na surutku z guza! Ovako ga delje samo sprijeda

 4. Ivan M komentariše

  Istina živa , bila borba za Nikšić , sad za Budvu i Podgoricu …

 5. Dušan komentariše

  A kad dođe splačina Čanak u pomoć svojoj braći Montenegrinima, onda to nije mešanje strane države.

 6. crni komentariše

  Ovom smradu jeste besmislen zivot bez Srbije kao i vama bez Zdravka Krivokapica i Milojka Spajica.

  1. Felacio MNE komentariše

   A ko su ta dvojica? Kad si čuo za njih?

 7. Bajro komentariše

  Klaposerina fašistička ? Divan li si oca ti …

  1. Andrija G komentariše

   Da mu nije bilo Srbije od bi danas čuvao ovce oko Kotora. Đe je on studirao? I to BESPLATNO ali za džabe. Ništa nije naučio!?

 8. ...? komentariše

  NE S..I MA..NE!
  MILO JE ZA OVOGA F….TU MALA BEBA.
  CRKNUĆEŠ OD ZLOBE.
  MRŠŠ!

 9. Bajro komentariše

  Narodski se kaže… Klaposerina !

 10. Andrija G komentariše

  Da mu nije bilo Srbije od bi danas čuvao ovce oko Kotora. Đe je on studirao? I to BESPLATNO ali za džabe. Ništa nije naučio!?

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.