Krivokapić i Vukšić predstavili Demohrišćanski pokret: Stanje u politici je zastiđe svih nas

9

U Podgorici je u toku predstavljanje Demohrišćanskog pokreta, kojeg predvode Zdravko Krivokapić i Dejan Vukšić.

Upravo njih dvojica danas i predstavljaju novoformiranu organizaciju.

„Danas je specifičan dan, ne zato što ima dvije dvojke, nego zato što će se sa Demohrišćanskim pokretom desiti štošta novo“, kazao je Krivokapić.

Demokratija i hrišćanstvo, kako je dodao, ideje su koje su motivisale okupljanje pokreta.

„Morali smo da nađemo ljude koji su spremni da se žrtvuju da ova ideja zaživi u Crnoj Gori. Okupili smo se oko budućeg lidera ovog pokreta Dejana Vukšića“, istakao je on.

Komentarisao je i logotip pokreta.

„Znak na vrhu ima bogorodičin cvijet, a razlog je što je najveći broj hramova u Crnoj Gori posvećen Presvetoj Bogorodici, a najbolja zaštita Crne Gore je ako je čuva Majka božja“, dodao je.

Najznačajnije vrijednosti su, dodao je, hrišćanske vrijednosti.

„Upravo iz Hrišćanstva proizilazi ono što danas govorimo o slobodi i pravdi. Osnov socijalne pravde proističe iz hrišćanstva. Etika mora biti ispred svega, a ona se mora zasnivati na tradicionalnim i iskonskim vrijednostima“, istakao je Krivokapić.

Stanje u politici danas je, kako je rekao, „zastiđe svih nas“.

„Jedan slučaj političke korupcije pretvorio se u kolektivnu političku korupciju. Jer, 13. decembra trebalo je jedan čovjek da bude preletač, a onda se dogodilo kolektivno prelijetanje i izborna volja od 30. avgusta je prekršena. Svih 46 poslanika koji su to prihvatili – doživjeli su ono što je nekad bio Drago Đurović“, ocijenio je on.

Kazao je kako je u toku „nova igra“, u kojoj se teži stvaranju većine od 49 poslanika.

„Tome su kumovali unutrašnji i spoljašnji dogovori, određeni centri međunarodne zajednice koji se nijesu bavili vladavinom prava, nego matematikom“, kazao je Krivokapić.

Žele da preobraze političku scenu i to je osnovna intencija Demohrišćanskog pokreta, dodao je.

„Svu pažnju usmjerićemo na jedan postulat, a to je da planska ekonomija bude mjera države. A ne da svaka kriza pokaže sve slabosti našeg sistema“, istakao je on.

Budući saveznici, kako je rekao, jesu „oni koji su podržavali iskreno i istinski 42. Vladu“.

„To su naši prirodni saveznici, nadamo se da ćemo naći zajednički imenitelj, da preporodimo Crnu Goru. Nemojte da se gledamo poprijeko, nego neka ljubav bude mjera svih nas“, kazao je on.

Naglasio je kako Demohrišćanski pokret neće raditi protiv nekoga, već za bolje okruženje i u interesu naroda.

„Bez duhovnosti nema budućnosti. Čovjek je stvoren da bude, ne samo fizičko, nego i duhovno biće“, dodao je.

Krivokapić bi, kako je saopšteno, najvjerovatnije trebalo da bude počasni predsjednik pokreta.

Bivši direktor ANB-a Dejan Vukšić je kazao da su zdušno navijali da dođe do dogovora ‘stare’ parlamentarne većine i da su zato sačekali sa predstavljanjem.

„Ovo je pokret odvažnih i hrabrih na koje niko ne može uticati. To su ljudi koji su ostvareni, a posebnu snagu daje nam prisustvo profesora Krivokapića“, rekao je Vukšić.

(Analitika)

9 Comments
 1. BOKA KOTORSKA komentariše

  TI SI DOVEO DO OVAKVE SITUACIJE ! TI I TVOJI APOSTOLI. IZDAO SI SVE ! ZAJEDNO SA TVOJIM APOSTOLIMA SI SAMO SVOJU KORIST GLEDAO. I JOS IMAS OBRAZA DA SE JAVLJAS ! SRAMOTO LJUDSKA !

  1. Pukovnik komentariše

   Istina ziva

 2. Komsija odozgo komentariše

  Nevjerovatno bezobrazan čovjek ovaj Krivokapić.
  Da ima prst obraza ne bi se pojavljivao u javnosti.
  Vjerovatno je novac od provizije za onaj kredit od 750 miliona ,što je uzeo sa Spajićem i Milatovićem, uložio u partiju. Dobre pare su uzeli njih trojica.

 3. Plotari komentariše

  Mutava plovka ,da ima i malo ljudskosti i obraza ,ni na pjacu nebi posa .treba da uzmes kartu u jednom pravcu ,ti si to zastidje za sve sto nam se desava.

 4. ...? komentariše

  Kakva je ovo vega pi.

 5. Q komentariše

  Ko glasa za vas ili nije normalan ili vam je pokvarena rodbina.

 6. Srdjan Lonchar komentariše

  Svi komentari su odlichni, pravi presek i sud naroda, ali ovaj komentar je najbolji. „Da ima ikakvog obraza NI NA PJACU NE BI POSHA’.“

 7. Srdjan Lonchar komentariše

  Najveci je shtos, istakli su 50 tachaka program. Chovek bi pomislio da iza toga stoji VERNIK-HRISHCANIN-DUBOKO MORALNA OSOBA! On moze da osniva 5 stranki, ali ce se narod s pravom sprdati sa njim, kao sto to rade ovde u ovim komentarima. Kad je zaseo na mesto Predsednika Vlade mislio je da ce sa podrskaom ambasada uvek imati onu chuvenu „manjinsku podrshku“ DPS i da ce tako vladati do 2024, u prkos opshtem revoltu! U Skupstini je imao samo Dritanovu podrsku (3 poslanika), ali je on svima PRKOSIO, GOVORECI DA CE VLADA TRAJATI DO 20224, ne moze mu niko nishta.
  .
  .
  .
  Sad takav chovek ima testikle da osniva svoju stranku ito ne bilo kakvu liberalnu-LGBT-levu-desnu stranku, vec DEMOKRATSKU-HRISHCANSKU stranku, stvorenoj na osnovu (verovali ili ne) MORALA-VERE U BOGA-LJUDSKOG DOSTOJANSTVA! Zamisli Prevarant, koga su DF i drugovi izvukli iz naftalina i postavili da vodi Vladu, PRVI DAN se preokrene protiv njih za 180 stepeni i sve radi suprotno. I takav PREVARANT, PO MENI NISHTA CHOVEK (jer sve sto je radio je bilo slugerantsko-na ‘nishta chovek’ nachin) osniva novu stranku i ide pred narod da trazi da glasaju za njega.

 8. Mladen komentariše

  Borbaši aj ne prdite. Oduvaće vas Krivi i oni Evropa sad. Raspada vam se df.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.