Kremlj: Bajdenove izjave su lične uvrede Putinu

0
Izjava predsednika SAD Džozefa Bajdena, koji je Vladimira Putina nazvao „ubilačkim diktatorom“, „pravim nasilnikom“, a nešto ranije i „ratnim zločincem“, polako postaju lične uvrede upućene ruskom lideru, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
Kako je rekao, takve uvrede od strane Bajdena na račun Putina možemo da čujemo faktički svakodnevno.

„Imajući u vidu takvu razdražljivost gospodina Bajdena, njegov umor a katkad i zaboravnost, što dovodi do agresivnih izjava, mi nećemo davati oštre ocene kako ne bismo izazvali dodatnu agresiju“, rekao je Peskov odgovarajući na pitanje novinara da li Rusija razmatra mogućnost raskida diplomatskih odnosa sa SAD zbog takvih izjava američkog predsednika.

Govoreći o pregovorima sa Ukrajinom, portparol Kremlja je rekao da je Rusija pokazala spremnost da se taj proces ubrza, ali da to nije slučaj sa ukrajinskom stranom.

Prema njegovim rečima, format i brzina potpisivanja dokumenata koje pripremaju Rusija i Ukrajina zavisiće od formulacije teksta koji tek treba usaglasiti.

„Da ne ulazim u detalje, mogu samo reći da je ruska delegacija spremna da mnogo brže sprovede u delo taj proces, ali da ukrajinska strana ne pokazuje takvu spremnost“, zaključio je Peskov.
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.