Konjević: Zapadni Balkan je tradicionalna interesna sfera Rusije

2

Zapadni Balkan je tradicionalna interesna sfera Rusije, tvrdi ministar odbrane Raško Konjević.

On je na neformalnoj radnoj večeri, koju je u okviru Samita NATO-a u Madridu organizovala ministarka odbrane Kraljevine Španije Margarita Robles Fernandez kazao da je u regionu prisutan visok intenzitet hibridnih prijetnji.

– I to najviše kroz širenje dezinformacija i sajber aktivnosti, protiv kojih se može odbraniti samo uz snažnu podršku evroatlantske zajednice- kazao je Konjević.

Naveo je da je u tom kontekstu od velikog značaja konkretna saradnja između NATO i EU, dodajući da Crna Gora ostaje u potpunosti posvećena punoj evropskoj integraciji, putu koji vidi kao jedini garant sigurnosti i prosperiteta cijelog regiona.

– Time će ujedno biti sužen prostor za maligni uticaj trećih država na prostoru Zapadnog Balkana- zaključio je Konjević.

Večeri su prisustvovali ministri odbrane država članica NATO-a koji su bili saglasni da je rat u Ukrajini drastično promijenio bezbjednosnu sliku Evrope i na radikalan način opomenuo evroatlantsku zajednicu na bezbjednosnu prijetnju pod kojom se nalaze i drugi partneri i regioni, među kojima i Zapadni Balkan.

Konstatovali su da NATO treba da zauzme proaktivnu ulogu i pruži konkretnu podršku u jačanju kapaciteta partnerima u ovom regionu, posebno Bosni i Hercegovini, čiji je ministar takođe prisustvovao večeri.

2 Comments
  1. Lala komentariše

    Alo bolan, bosanac, kome si ti takav interesantan!? Lukav, podmukao, koristiljubiv.. mak se tamo.. uvaljivač klasični.

  2. Ivi komentariše

    Nije tačno

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.