Konjević: Svega deset odsto cigareta je uništavano, a 90 odsto je završavalo u švercerskim rukama!

3

Potpredsjednik Vlade i ministar odbrane Raško Konjević kazao je da je od Specijalnog državnog tužilaštva i Agencije za nacionalnu bezbjednost dobio veoma značajne informacije, a to je da je u ‘performansima Uprave prihoda i carina prilikom paljenja cigareta svega deset odsto uništavano, a 90 odsto završavalo u švercerskim rukama“.

Konjević je kazao da je nezamislivo da o tome direktor UPC Rade Milošević ništa ne zna o tome.

– Danas je valjda svakome jasno da Milošević nije mogao da uradi ništa bez znanja Dritana Abazovića. Sada je potuno jasno zašto je premijer pravosnažno osuđivanog Artana Kurtija htio da instalira u ANB-u. Premijer je sve optužiovao sve pa i mene da sam politički pokrovitelj šverca cigareta. Rade Milošević nije moj partijski drug. Ohrabren sam sa onim što sa čuo od predstavnika institucija SDT-a i ANB-a. Dobio sam potvrdu da će ići do kraja – rekao je Konjević.

Konjević je kazao da ih je danas ministar finansija Aleksandar Damjanović informisao i kako je Milošević izabran na mjesto direktora Uprave prihoda i carina.

– Ovdje se radi o indiciji da je svega deset odsto uništavano. Niko osim funkcionera URE nije mogao da prisustvuje spaljivanju tih cigareta. Danas su upravo ljudi iz URE sa jasnim kontaktima sa ljudima iz ključne organizovane kriminalne grupe. Premijer je imao kontakte sa ljudima iz te grupe – naveo je Konjević.

 

3 Comments
  1. Monarch komentariše

    Dobro neko rece…ti nijesi Konjevic vec Magarcevic.

  2. Lami komentariše

    Konj Volcano! Lukavi bosanac!

  3. Dekson komentariše

    A šta je rađeno zadnje dvadeset i kusur godina dok si ti bio u vlasti sa DPS om? Nikad nijesi pomenuo šverc cigara, droge, klanove. Ti su nekoliko godina bio ministar policije i za to vrijeme nikad niko nije procesuiran niti su oduzeti cigarete.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.