Konašenkov: Oružane snage Rusije nastavljaju uspješnu ofanzivu!

0

Specijalna operacija Oružanih snaga Rusije u Ukrajini ušla je u 23. dan.

Na brifingu zvaničnog predstavnika Ministarstva odbrane Ruske Federacije generala Igora Konašenkova saopšteni su sledeći podaci:

-Oružane snage Ruske Federacije su, nastavljajući uspješnu ofanzivu, za dan napredovale do dubine od šest kilometara i stigle do linije Novoukrainka, Šahtjerskoje.  Jedinice Narodne milicije Luganske Republike, razvijajući ofanzivu u istočnim četvrtima Severodonjecka, probile su se u odbranu neprijatelja za dva kilometra.

General je saopštio da je jutros 18. marta, visoko precizno oružje dugog dometa napalo je vojnu infrastrukturu Ukrajine.

– Usled napada uništen je parking sa ukrajinskim borbenim avionima u fabrici za remont aviona u gradu Ljvov, kao i skladišta municije i ukrajinske vojne opreme u predgrađima Nikolajeva i Voznesenska- rekao je Konašenkov.

On je dodao i da su tokom dana ruski PVO sistemi oborili u vazduhu jednu ukrajinsku bespilotnu letjelicu.

– Operativno-taktička, vojna avijacija i bespilotne letjelice pogodile su 54 vojna objekta Ukrajine. Među njima: tri komandna mesta, četiri instalacije višecevnih raketnih sistema, četiri skladišta municije i 44 mesta magacina vojne opreme-kazao je Konašenkov.

Prema njegovim riječima ukupno, od početka specijalne vojne operacije, uništeno je 184 bespilotne letjelice, 1412 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 142 višecevna bacača raketa, 542 topa i minobacača poljske artiljerije, kao i 1.211 jedinica specijalnih vojnih vozila.

Konašenkov je i upozorio da se sprema akcija Službe bezbjednosti Ukrajine sa ciljem da se razaranje bolnice podmetne ruskoj strani.

-Prema pouzdanim informacijama koje imamo, u Dnjepropetrovsku su službenici Službe bezbjednosti Ukrajine, nakon evakuacije osoblja i medicinskih pacijenata, minirali jednu od zgrada gradske bolnice broj 2, u ulici Nigojan. Dizanje u vazduh minirane zgrade bolnice planirano je da se izvrši tokom leta ruskih aviona iznad Dnjepropetrovska, naglašavam, bilo kog ruskog aviona. Skrećem vam pažnju, prije svega, na predstavnike zapadnih medija koji su stigli u Dnjepropetrovsk. Ruska avijacija nije imala nikakve borbene zadatke da gađa zgradu bolnice ili druge zgrade u Dnjepropetrovsku. Još jedan pokušaj kijevskog nacionalističkog režima da vas iskoristi za veliku provokaciju osuđen je na neuspjeh- kazao je Konašenkov.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.