Ko je Crnogorac uhapšen u Zagrebu: Sarađivao sa Šarićem i Fricom, optužen da je dilovao 500 kila kokaina

0

Državljanin Crne Gore koji je uhapšen u Zagrenu po potjernici argentinskog Interpola je Draško Vuković (46).

Kako pišu hrvatski mediji, riječ je o nekadašnjem saradniku Darka Šarića.

On je priveden na osnovu Interpolove potjernice iz 2009. godine, a optužen je za dilovanje skoro 500 kilograma kokaina.

Draško Vuković bio je svjedok u postupku protiv grupe Darka Šarića i drugih optuženih za šverc 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu.

On je svjedočio o tome kako su švercovali velike količine kokaina, da je sarađivao sa Draganom Dudićem Fricom i Anatazijem Martinićem, ali ne i sa Šarićem, iako je ranije davao iskaze u kojima je tvrdio da je Šarić neprikosnoveni lider.

„Drogu smo utovarili na gumene čamce, bacili sa čamaca negdje između Urugvaja i Argentine, a zatim ubacivali u kontejnere i ukrcavali na prekookeanske brodove“, rekao je, između ostalog, Vuković tokom tog suđenja.

Vuković je, inače, uhapšen sredinom februara 2007. godine u Kopenhagenu sa 38 kilograma kokaina. Sa njim su tada bila još dvojica srpskih državljana, a svi su kod sebe imali pasoše Hrvatske.

Krajem marta 2007. uspio je da pobjegne od danske policije prilikom prebacivanja u zatvor, a tom prilikom je uličnom obračunu u centru Kopenhagena ranjeno čak 11 policajaca.

Vuković je pobjegao u sačekuši automobila u kojem je bio, a akciju su, navodno, organizovali njegovi saradnici iz narkokartela, koji su napravili zasjedu za policijsko vozilo.

Danski mediji tada su pisali da je ovo oslobađanje bilo „najbrutalnije i najprofesionalnije u istoriji zemlje“.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.