Knežević: Zakon kojim Zeta postaje opština je Zakon koji spašava samo Vukovića i Rakčevića, ako je izglasate podnosimo inicijative za smjenu Danijele Đurović i za nepovjerenje Vladi

3

Predsjednik DNP-a i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević kazao je da Zakon o teritorijalnoj organizaciji kojim Zeta postaje opština Zakon koji spašava Ivana Vukovića (DPS) i Luku Rakčević (URA).

On je kazao da će zbog toga podnijeti inicijativu za smjenu Danijele Đurović i inicijativu za nepovjerenje Vladi Dritana Abazovića.

„Ovim Zakonom se žrtvuju interesi 20.000 građana Zete samo da bi se obezbijedila nekakva početna prednost Ivanu Vukoviću u trci za gradonačelnika i da bi Luka Rakčević, šofer Dritana Abazovića, mogao da pređe cenzus kako bi bio tas na vagi. Ovo je ključni razlog zašto se odlažu lokalni izbori od juna mjeseca, i ne bi me čudilo da ova pokojna parlamentarna većina pokuša da donese još nekoliko izmjena i dopuna kako bi Masline, Zagorič, Tološ, Blok 5 i Blok 6, kao i Zlaticu izdvojili iz Podgorice jer znaju da oni tu nemaju šta da traže. Neka u Podgorici ostane samo opštinski odbor DPS-a i URE i neka se samo tamo glasa, a i tamo bi izgubili“, kazao je Knežević.

Jedan od lidera DF-a tvrdi da je 30. avgusta 2020. godine DF ubjedljivo pobijedio u Zeti a preneseno na mandate u ovom trenutku, to je 15 mandata u Gradskoj skupštini Golubovci, 7 mandata bi imale Demokrate, a DPS 9.

„To znači da bi DF i Demokrate imale većinu u Golubovcima. Preneseno na Glavni grad, to bi značilo da sadašnja opozicija u Podgorici i Zeti predvođena DF-om i Demokratama, imala bi prednost u odnosu na Ivana Vukovića od 3 mandata. A ako bi se prenijeli glasovi URE, SDP-a i SD-a, jasno je da bi ove partije bile na nivou statističke greške. Međutim na svaki način se kriminalno, sramotno pokušavaju ugroziti interesi 20.000 građana Zete stavljanjem potpisa ljudi koji nemaju veze sa Zetom“, kazao je Knežević.

On je DPS-u poručio, da im je stalo do Zete, to su mogli 1997. godine da izglasaju kada je Sabor za spas Zete predao elaborat i studiju opravdanosti formiranja Opštine, oni bi to tad i kreirali.

„Već tad su mogli to da urade, a ovoliko dugo drže Zećane u mraku. I ja sam tražio da Zeta bude opština, a DPS je bio protiv. Vi ste i sada protiv, nego vam je cilj da Zećani ne glasaju u Podgorici. Ništa vas drugo ne interesuje. Eto, neka ne glasaju Zećani u Podgorici, ali usvojite amandmane koji na dostojanstven i korektan način definišu naselja u budućoj opštini kako bi joj se garantovala održivost i razvoj“, kazao je Knežević.

Zećani, kako navodi, ne traže ništa što im pripada, a u amandmanima DF-a se ispravlja nepravda. Knežević kaže da su Zećani koji protestuju heroji, a da ne mora da brani amandmane, bio bi sa njima.

„Podnijeli smo amandmane, a sada je prilika da me demantujete i da pokažete da vam je stalo do interesa Zete. Nek Zećani glasaju samo u Zeti, nek ne glasaju u Podgorici. Je li to poštena ponuda? U svakom slučaju, od vašeg izjašnjavanja će zavisiti naši konkretni potezi“, kazao je Knežević.

On je kazao da će zbog ovakvog zakazivanja sjednice Skupštine inicijativa o smjeni predsjednice Skupštine biti predata u proceduru a predaće se i već sjutra inicijativa o izglasavanju nepovjerenja Vladi Dritana Abazovića.

„Od strane DF-a i kolega iz Demokratske Crne Gore očekujem podršku. Onda ćemo imati još jednu vanrednu sjednicu. Treba da znate – opstala ili ne opstala Vlada, iako mislim da neće opstati, niko sa DF-om ne može pregovarati o modelima izlaska iz krize ukoliko ne zadovolji interese građana Zete. Možda vam to ne znači ništa, ali sigurni budite, ova borba je tek počela, i nećemo izgubiti. Do slobode“, zaključio je Knežević.

3 Comments
  1. SK komentariše

    ŽIV BIO KNEŽEVIĆU 100 GOD.

  2. Ivi komentariše

    Tačno.

  3. byebye komentariše

    Abazović gotov. Df ne može nikad više u Vladu pa vele daj da se zakuči barem ova opština.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.