Knežević najavio krunski dokaz: Đukanoviću ću zadati poslednji udarac objavljivanjem snimka koji dokazuje da je korumpiran!

Knežević najavio krunski dokaz: Đukanoviću ću zadati poslednji udarac objavljivanjem snimka koji dokazuje da je korumpiran!

“Ni 20 odsto materijala nije ugledalo svjetlost dana. Imam arhivu koja sadrži sve najvažnije podatke o tome što se dešavalo od početka 90-tih do dana današnjeg. Još nijesmo ni otvorili fajlove o događajima za vrijeme sakcije tokom 90-tih godina”, poručio je odbjegli biznismen Duško Knežević.

Tvrdi i da će na vrijeme biti objavljen snimak Mila Đukanovića koji će dokazati njegovu korumpiranost.

“O tome odlučuje posebna kompanija koja se bavi međunarodnim istragama, kriznim menadžmentom i strategijom, što moram da poštujem. Na svoju ruku ne povlačim poteze koji odstupaju od strategije. Cilj je da kleptokratski sistem na čijem vrhu je prva familija bude ogoljen do srži i da se svi pipci te alave i opasne hobotnice prvo razotkriju i onda otkinu. Porobili su cijelu Crnu Goru, a onda je došao red na mene i Atlas Grupu. Krenuli su da otmu Atlas Grupi imovinu i poslove, da 1000 ljudi ostave bez posla, da naprave veliku štetu mojim poslovnim partnerima i deponentima Atlas i IBM banke. Ja te ljude neću ostaviti na cjedilu bez borbe i veoma sam motivisan da uništim ja njih. Mnogi od njih već sada ne smiju da izađu na ulicu tako da će im zatvor biti spas”, kaže Knežević u intervjuu Politici.

Naglašava da je ovo višeslojna priča koja dokumentuje korupciju i kriminal u vrhu DPS-u.

“U međuvremenu je dobila i međunarodnu komponentu, a mislim da će tek da probudi interesovanje naših zapadnih partnera, tako da ne vidim ko ima snage da je stavi pod tepih. Kao što sam rekao, ja sam bio zlatni donator DPS-a, sada sam zlatni svjedok o kriminalu pojedinaca iz vrha DPS-a koji su počeli cijelu Crnu Goru da doživljavaju kao svoj posjed, tvrdi Knežević.

Svi predmeti koje je najavio, dodaje on, pažljivo se obrađuju.

“Ne želimo niti možemo stići da idemo sa svima u javnost odjednom, nego ćemo iznositi jedan po jedan, zavisno kako se dokumentacija sređuje. Ja sam ponudio da svjedočim preko video linka ili preko nadležnih britanskih organa. Kada se steknu uslovi i hobotnica skloni sa vlasti, odnosno tužilaštvo i sudstvo ne bude u rukama prve familije, spreman sam da odgovaram za sve moje postupke. Kao što vidite, ne znaju gdje udaraju. Prvo me optužuju za pranje para, pominju milijarde, pa 500 miliona i onda me osumnjiče za podstrekavanje na krivično djelo nesavjesnog poslovanja u privredi i navodnu štetu od 1,9 miliona. Izmišljaju slučajeve od prije 10 i više godina, pokušavajući panično da nađu način da me kompromituju, navodi on.

Tvrdi i da je kraljevsku familiju Al Nahijan doveo direktno u Crnu Goru, pa potom odveo Đukanovića u posjetu UAE. Kasnije kontakte sa Beogradom je direktno napravio Đukanović, bez njegovog učešća.

“Prijatelji koji mi se sada ne javljaju su duboko u kriminalu zajedno sa Đukanovićem ili u drugim nemoralnim vezama sa familijom Bordžija. S druge strane, neki koji su oko njega, a u rukovodstvu su DPS-a, stalno mi daju informacije koje su važne za situaciju u kojoj se nalazim. Iznenađen sam veliikm brojem poruka i mejlova koje dobijam od naroda, od normalnih ljudi, domaćina, majki sa troje i više djece koje su izgubile naknade od države, od radnika… Posebna sam zahvalan univerzitetskim profesorima. Razumijem da ne mogu javno da reaguju, ali mi preko digitalnih platformi šalju poruke podrške, pomažu oko definisanja strategije i demontiranja hobotnice. Preko njih dobijam i dodatne podatke o prvoj familiji. Raduje me što poslednjih dana imam komunikaciju i sa nekolicinom akademika, koji su smogli snage da mi se jave, kazao je Knežević.

Related posts

5 Comments

  1. Istina

    Alo Paka i Martine, pazite koga nazivate veprinom. Cim vrlo skoro DPS banda padne, krece proces ciscenja Crne Gore. Od udbasa, ratnih profitera, spijuna, batinasa… Niko ko je podrzavao poslijednjeg diktatora, lopova i narkomana Lomija britvu, nece moci olako da zivi u Slobodnoj Crnoj Gori koja dolazi. Mocicete samo da se selite bando udbaska kad dodjemo po vas uskoro!

    Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *