Knežević: DF neće bojkotovati izbore

0

Jedan od lidera Demokratskog fronta i predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević odbacio je ideju Socijaldemokratske partije o „makedonskom scenariju” za Crnu Goru, koja uključuje bojkot lokalnih i predsjedničkih izbora. Knežević je ocijenio da je opozicija na lokalnim izborima doživjela debakl.
“Mislim da će Milo Đukanović odmah izljubiti onog iz opozicije koji izađe sa idejom bojkota predsjedničkih i lokalnih izbora, jer će se on lično pobrinuti da dobije odgovarajuće protivkandidate i u potpunosti isfingira legitimnost tog procesa. Uostalom, imamo brutalan primjer Nikšića, kad smo na prijedlog Demokrata bojkotovali izbore, a DPS i SD izašli na izbore i imali pardoks da su nevažeći listići bili ,,jači“ od partije Ivana Brajovića, ali to Đukanovića nije uopšte uznemirilo, već DPS dominantno vlada Nikšićem skoro devet mjeseci”, kazao je Knežević za Pobjedu.
Prema njegovim riječima, DF je odavno predložio ostatku opozicije zajedničke proteste i zajedničkognestranačkog kandidata za predsjednika.
“Naš poziv i dalje stoji, ali pojedine umišljene mesije iz opozicije nakon ovih izbora moraju znati da nećemo pristati ni na kakva ucjenjivanja ili prevaspitavanja, jer poslije ovih izbora više vino nije pošto pređe bješe”, ističe Knežević.
Govoreći o rezultatima lokalnih izbora, rekao je da su oni pokazali da opozicija, ako stvarno želi smjenu DPS-a, mora zajednički nastupati.
“Činjenica da će DPS u sve četiri opštine formirati vlast najbolje govori o tome daje po jedinim strankama u opoziciji, prevashodno Demokratama bio cilj da se obračunaju sa DF-om. Rezultat tog neuspješnog obračuna je skoro apsolutna pobjeda DPS-a u svim opštinama”, kazao je lider DNP-a.
Knežević tvrdi daje potpuno kontradiktorno da u „toku izbornog dana iz minuta u minut obavještavate javnost o zloupotrebama ispred biračkih mjesta, prebijanju kandidata za odbornike, prskanju suzavcem i biber sprejom vaših članova i aktivista, repetiranju pištolja na poslanike u ranim jutarnjim časovima, a kad se zatvore biračka mjesta, otvorite šampanjac i proglasite pobjedu, a DPS nikad jači“.
Dan poslije debakla, plaćenim proglasom ubjeđujete građane u plaćenim oglasima da ste imali rast od 500 odsto a to što je DPS, uz sve poznate zloupotrebe opet pobijedio, navodi samo na jedno pitanje: Kakvi li su im tek porazi, ako je ovo pobjeda”, pita se lider DNP-a.
Prema njegovim riječima, pokazalo se da su ovi izbori bili borba građanske opozicije protiv DF-a, a onda u građanskoj opoziciji borba Demokrata protiv SNP-a, SDP-a i Ure.
“I zbog toga jedva čekam sljedeći sastanak tzv. građanske opozicije, da vidim kako će moći jedni druge pogledati u oči, imajući u vidu kako su se čerupali između sebe oko glasova u opozicionom biračkom tijelu. Naravno, oni koji su u ovoj kampanji potrošili preko milion eura na spotove, flajere, sličice, obilaske kuća i napade na DF dok su njihovi lideri u sudskim procesima, valjda su sad shvatili da je DF neuništiv, a da oni ne mogu biti vodeća snaga jer nijesu u stanju da uđu u biračko tijelo DPS-a”, zaključio je Knežević.
Knežević dodaje da tek sada dobijaju na, kako kaže, „besmislenosti ona naručena istraživanja javnog mnjenja da Mila Đukanovića može pobijediti partijska ličnost“.
“Valjda nakon ovih izbora više nijedan lider opozicije ne gaji iluzije da može pobijediti na predsjedničkim izborima, i da neki samo mogu u martu završiti karijeru, kad i Boro Miranović bude jači od njih”, zaključio je Knežević.
(Pobjeda)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.