Kijev i Moskva nastavljaju rat dronovima; Zelenski: Postavljeni novi prioriteti u operacijama ukrajinske vojske

0

Rat u Ukrajini – 636. dan. Napadi dronovima i protekle noći – ruska strana tvrdi da je PVO oborila bespilotne letjelice u blizini Moskve i Brjanske oblasti. Zaporoška, Dnjepropetrovska, Hersonska, Nikolajevska, Harkovska i Odeska oblast, bile su meta ruskih dronova, saopštile su Oružane snage Ukrajine. Kijev tvrdi da je potisnuo ruske snage kilometrima od obale Dnjepra. Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski saopštio je da su postavljeni novi prioriteti u operacijama ukrajinske vojske.

Nastavljene borbe

U Ukrajini su nastavljene borbe. Kijev tvrdi da je potisnuo ruske snage kilometrima od obale Dnjepra. Optužio je Rusiju za granatiranje Dnjepropetrovske i Hersonske oblasti, a tokom napada su, kako tvrdi, poginule tri osobe.

Zaporoška, Dnjepropetrovska, Hersonska, Nikolajevska, Hersonska i Harkovska oblast, bile su meta ruskih dronova, saopštile su Oružane snage Ukrajine.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski razriješio je dužnosti komandanta vojnih sanitetskih snaga, general-majora Tetjanu Ostaščenko, i saopštio da su “postavljeni novi prioriteti” u operacijama ukrajinske vojske.

Moskva, sa druge strane, tvrdi da je ruska PVO spriječila napad ukrajinskog drona na Moskvu, te da je oboren dron i iznad Brjanske oblasti.

U međuvremenu je, Kremlj saopštio da žali zbog odluke Finske da zatvori prelaze na granici sa Rusijom, rekavši da to odražava usvajanje antiruskog stava Helsinkija.

Američki ministar odbrane Lojd Ostin posjetio je Kijev i poručio da će SAD nastaviti da stoje uz Ukrajinu i u budućnosti.

(Agencije)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.