Kavarić: Nije poznato da je ikada u istoriji Crne Gore došlo do prekida diplomatskih odnosa sa Ruskom federacijom

0

Advokat Dalibor Kavarić kazao je da nije poznato da je ikada u istoriji Crne Gore došlo do prekida diplomatskih odnosa Crne Gore sa Ruskom federacijom.

„Sa onom Ruskom federacijom, nasljednicom carske Rusije, čiji su Patrijarsi, Mitropoliti, Vladike, Igumani, ruski carevi i plemići, vidom i nevidom, javno i tajno, šakom i kapom, u zlatnim kovčezima i kožnim tobocima, na lađama i carskim kočijama, Crnoj Gori poklonili na oke zlata i na milione rubalja, za našu državu, za našu Crkvu, za naše slavne i krvave bitke, za našu slobodu, za našu Vladu i za naše Ministre vanjskih poslova, koji to veoma cijene“, kazao je on.

Upravo je Bog i Ruska Crkva; zaslužna za fizički i duhovni opstanak današnje Crne Gore, jer bez ruskog baruta i olova, bez ruskih slova i hartije, ostali bismo neprosvijećeno pagansko pleme, što smo i bili prije Ruskog pokroviteljstva i zaštite, tvrdi Kavarić i dodaje da su najveći dometi spoljne politike ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića i Ranka Krivokapića to što su protjerali srpskog ambasadora, i prouzrokovali prekid diplomatskih odnosa sa Rusijom.

„To je najveći domet kadrova Mila Đukanovića i Zdravka Krivokapića. Naime, kao što je poznato, danas je Ambasada Ruske Federacije u Crnoj Gori saopštila da obustavlja rad konzularnog odjeljenja Ambasade Ruske Federacije u Crnoj Gori, na neodređeno vrijeme, radi neprijateljskog postupanja crnogorskih vlasti prema Ruskoj Federaciji. To je prvi put u našoj istoriji da će se za konzularne usluge građani Rusije morati obraćati ambasadama Ruske Federacije u drugim zemljama. Svakako, svaki građanin će imati priliku da pokaže što misli o ovakvim, sramnim i izdajničkim radnjama Đordja Radulovića, Ranka Krivokapića, Sava Kentere i drugih progonitelja i mrzitelja ruskog i srpskog naroda, ambasadora i diplomatije“, zaključio je on

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.