Kabinet laži Mila Đukanovića nastavlja da obmanjuje javnost i najavljuje nastavak destrukcije i pravnog nasilja

1

Nakon jučerašnje bježanije Mila Đukanovića od rasprave na skupštinskom Zakonodavnom odboru, na kojem je trebalo da ukrsti argumente sa predstavnicima parlamentarne većine a povodom njegovog predloga o skraćivanju mandata Skupštine, postalo je jasno da će nastaviti sa političkom hajdučijom i pravnim nasiljem. Ljudskom i političkom očajniku, satjeranom u ćošak, nije ostalo ništa drugo nego da nastavi da sa uzurpirane pozicije predsjednika države podstiče haos, izaziva tenzije, širi mržnju i svaku vrstu destrukcije.

Juče se oglasio i legendarni Kabinet Mila Đukanovića, nadaleko poznat po svojim “vedetama“, nekadašnjem zaboravljenom asu Veselinu Veljoviću, koji je bio savjetnik za izazivanje državnih udara i napadima na policiju, a danas po savjetnicima za pljačku državnih fondova i of-šor biznise Petru Ivanoviću ili savjetniku za koverte Migu Stijepoviću. U šturom saopštenju su istakli da “onemogućavanje ovlašćenih predstavnika Predsjednika Crne Gore” da iznesu argumente na skupštinskim odborima je “providno politikanstvo”.

“Ovlašćeni predstavnici“ Mila Đukanovića su jasno najavili da će se on oglušiti o odluke parlamentarne većine, te da će “na kraju puta“ raspisati prijevremene parlamentarne izbore. Bilo je jasno da će u stanju beznađa Đukanović pribjeći destrukciji kada je šef njegovog kriminalnog kabineta nemušto pokušavao da opravda kriminalno i antiustavno ponašanje svoga nalogodavca, pa se polako stiču uslovi da pored njega i Đukanovića, sestra Dušanke Jeknić- Nataša Pešić i Boris Bastijančić- kao pravni savjetnici i “ovlašćeni predstavnici“ budu na kraju ove balade pozvani u tužilaštvo i tamo kao “ovlašćeni predstavnici“ objasne svoje nezakonite postupke i ponašanje.

Kada se sa pozicije predsjednika države i njegovog kabineta laži šalju ovakve poruke i čine djela koja destabilizuju državu i uznemiravaju građane i javnost, onda je jasno da su kriminalni šef i njegov kabinet satjerani u ćošak, te da se sa njima svi- od tužilaštva do političkih aktera- moraju pozabaviti temeljno i odlučno. Na današnjoj sjednici parlamenta predstavnici izborne većine moraju pokazati odlučnost i jedinstvo i stati na put političko-pravnoj destrukciji Mila Đukanovića, koji je očigledno izgubio razum i ne vlada svojim postupcima. Odbijanje inicijative za skraćenje mandata Skupštine, a onda i izbor nove vlade Miodraga Lekića su samo prvi korak na stabilizaciji političko-bezbjedonosne situacije u zemlji. A onda na red mora doći i smjena Mila Đukanovića, kao uslov svih uslova za smirivanje političkih prilika, zaštitu ustavnog i demokratskog poretka i nastavak reformi.

 

1 Comment
  1. Dzemperton komentariše

    Milo je sledeci za tvorza!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.