Joković za BORBU: Nećemo vraćati mandate, zašto DF i Demokrate ne podrže manjinsku Vladu?

30

Predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković kazao je za BORBU da SNP neće vraćati mandate koaliciji Za budućnost Crne Gore.

„Mogu da kažem da SNP neće vraćati nikome mandate jer su to mandati SNP-a. Mi smo na programskim principima sve učinili što je moguće da dođe do opstanka parlamentarne većine u okviru 41, i SNP je i sad spreman za to, samo neka se nađe rješenje ovoj situaciji.“ kazao je on za naš portal.

Podsjećamo, ranije danas su lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić, Milan Knežević i Nebojša Medojević, kao jedni od lidera velike narodne koalicije Za budućnost Crne Gore pozvali SNP da vrati mandate koaliciji, ukoliko planira da paktira sa DPS-om ili da se vrati programskim principima koalicije.

Joković je kazao da je SNP sve učinio da dođe do što šire koalicije prilikom formiranja liste Za budućnost Crne Gore 2020. godine ali i da se mora konstatovati da ta pobjeda nije bila pobjeda samo liste Za budućnost Crne Gore već i lista Crno na bijelo i Mir je naša nacija.

„Pristali smo na tehničku vladu, a znamo iz kojih razloga je formirana, a neki koji su ovu vladu glasali, nisu bili prihvatljivi da u toj vladi i budu, zbog toga je ovo i formirano. Tokom ljeta smo ja i gospodin Lekić organizovali sastanke da se nađe rješenje u okviru parlamentarne većine. Do toga nije moglo doći jer neki nisu željeli da se vlada rekonstruiše ili da se ide u izbor nove vlade.“ kazao je Joković.

On naglašava da je SNP uvijek bio za to da se rješenje nađe u okviru parlamentarne većine ojačane sa nacinoalnim manjinama ali da do toga nije došlo.

„DPS bi se mnogo brže vratio na vlast ako u novoj vladi ne bude SNP-a“

 

„Nije odgovornost na SNP-u što do toga nije došlo. Neki danas pominju i Momira Bulatovića, to su neki koji su smjenjivali Momira Bulatovića. Znamo dobro gdje je SNP i kojim putem ide. Suština je da su ovdje potpuno zamijenjene teze. Mi nikad nećemo biti u vlasti u kojoj je DPS. Oni se ne vraćaju na vlast. DPS bi se vratio mnogo brže na vlast ako u novoj vladi ne bi učestvovao SNP. Naša odluka o učešću u Vladi je posvećena očuvanju onoga što se desilo 30. avgusta.“ kazao je predsjednik Socijalističke narodne partije i doda da će „manjinske Vlade biti ili sa SNP-om ili bez njih.“

„SNP će pristati na sve, ali neće pristati da ostane bez ičega, i da oni koji su se 30 godina borili i pobijedili ostanu van svih dešavanja u Crnoj Gori.  Mi smo donijeli odluku da pregovaramo o učešću. Mi ne želimo da budemo van svega. Želimo da preduzmemo odgovornost za sve što se dešava u Crnoj Gori. Za nas nije bilo rješenje da oni koji su se izborili za pobjedu 30. avgusta ostanu bez ičega.“ kazao je Joković našem portalu.

Joković naglašava da nije SNP taj koji je predložio ovog mandatara, niti je ova Vlada oborena SNP-ovom krivicom ali i da ne želi raspravu ni sa DF-om ni sa Demokratama, već da želi da traži rješenje iako misli da je rješenje iscrpljeno.

„Sad DF napada SNP i traži da vratimo mandat koaliciji…  Kad su neki uskratili mandat ovoj vladi mi smo bili ti koji smo tražili rješenje a nismo tražili ni od koga da vrati nekome mandat. “ kaže on.

On je kazao da se SNP ne može napadati za nešto za šta nije kriv.

„SNP bi osvojio više mandata da je išao sam“

 

Odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše izjavu predsjednika Pokreta za promjene Nebojše Medojevića koji je na današnjem presu kazao da nije bilo inicijative Andrija Mandića, SNP ne bi ni bila dio ZBCG, Joković kaže da se SNP zalagao za što širi koalicioni nastup i da svi to dobro znaju.

„Sve opozicione partije u tom trenutku su bile za to. SNP je moga nastupiti sam, ali smo tražili da koalicija bude što veća. Niko SNP nije zvao u koaliciju a da njemu SNP nije trebao. Ta koalicija je bila dobro napravljena i dobro je koncipirana, što je pokazao dobar rezultat. SNP je sve učinio što je bilo moguće da dođe do pobjede.“, kazao je Joković.

Joković je naglasio da je SNP, po rezultatima pobjede dobio 5 mandata, ali i da bi sigurno osvojili više mandata da su išli sami.

„Nije nam krivo. Radujemo se što je tako bilo, i ne želimo ni jednog trenutka da izazovemo bilo kakav povratak DPS-a na vlast, ali ne želimo da dođemo u situaciju da mi koji smo pobijedili na izborima ne budemo dio vlasti, koja će se eventualno formirati. „, naglasio je Joković.

„Kad već imamo mandatara, zašto ga ne podrže DF i Demokrate“

 

Predsjednik SNP-a Vladimir Joković kazao je BORBI da kad je već lider URE Dritan Abazović određen za mandatara, zašto ga i Demokratski front i Demokrate ne bi podržale i da ga u tom slučaju ne bi podržao DPS.

„Tada ovu Vladu ne bi podržao DPS. Mi bismo pristali na to. Samo da se nađe rješenje.“ zaključio je Joković.

30 Comments
 1. Tomo komentariše

  Sram te bilo
  Kupio te Djukanovic…
  Tranjo

  1. Ivi komentariše

   TOOOO, GOTOVI SU MRKULJAVCI I DERPINJAVCI. SJECI SJECI GAMAD!!!! ISKLJUČI INFORS MAMU MU SA REKTOROM GASIGAAAA

 2. Bosko komentariše

  Treba celavi da vratite mandate jer gradjani nisu glasali da ti i tvoji gulanferi podrzavate Mila Djukanovica
  Treba da vratite mandate jer ste prevaranti
  Treba da vratite mandate jer su vam vazne gotelje i mogucnost da nesto kradete…

  1. Srdjan Loncar komentariše

   Bravo za komentar!

   Budala kaze da NECE DA VRATI MANDAT! Just like that!

   Kao da je nepovratno srastao sa poslanichkim mestom, kao da on sa tim moze nekaznjeno da radi shta mu je volja.

   1. Mrki komentariše

    Tako je Jokoviću , uzmi lovu boli te racku . Trebao si lovu traziti od Demokrata i DF. Ovako ćeš biti izdajnik . Al boli te racku ,ha

 3. Dragan komentariše

  A ko bi jadan glasao za tebe, Ivanovica …. sram te bilo
  Lopuzo

 4. Goran komentariše

  Pojede govno Jokovicu, pojede, a da nisi trepnuo…

 5. Filip komentariše

  Eto prilike da kradete..sram te bilo
  Dzukelo

  1. Dragoljub Knežević komentariše

   To Joko bravu jedan iz Pive. Ti električar u sa nižom srednjom školom odnosno industrijskom, mi smo to u Titogradu zvali žuti fakultet po boji fasade. Bravo Joko samo naprijed i ako nikad vas nisam glasao udri koju u tamburu u nešto se udarati mora.

 6. Jakov komentariše

  Evo ja da ti kazem olosu zasto je ne podrze,
  Zato sto ni Demokrate ni DF ne podrzavaju spijune i izdajnike a pogotovo ne kupljene ljude kao brave na stocnoj pijaci. Stidis li se familije olosu. Smijes li kafu popit gdje po gradu u bilo koji lokal i ti i druzina. E olosu i bitango pih

 7. Butko komentariše

  Kad izadjose Pedja i Milan iz SNP, ne vratise mandate. Ni Demokrate kad izadjose iz SNP. I sad se poziva na vracanje mandata a oni bili nezavisni politicki subjekt. Sto sve necu cut…

 8. E+viva komentariše

  Joksime ne daaj mandate nase…puna podrska zaa tebe I SNP iz Dapsica…

 9. CG komentariše

  Nema ništa od te vlade, Strahinja neće sazivati Skupštinu da će se svi na glavu naperiti 🙂
  Ima li na svijet budala kao što su ovi iz DF-a.

  1. milos komentariše

   Mozda su budale, ali su to od starta i nema sanse da ce se to promijeniti, u tome su najdosledniji i bar ne pokusavaju da izigravaju inteligentne ljude. Zato ide velika podrska za DF i u buduce ne pustati neke profesore i slicne da nam kvare partiju.

 10. DJORDJIJE komentariše

  Vivasu, bjese li ti, od onih Cimbaljevica, sto cucnu kad pisaju, drzi se ti LGBT partije, tu ces daleko da doguras.

  1. E+viva komentariše

   Mi smo svi sada presli u SNP….. joksim je pravi crnogorac, vasojevic je to

   1. DJORDJIJE komentariše

    Ima li, vazelina u Dapsice, dati prkno junacko ne prokrvari, tugo pederaska !

 11. Utopija+bolest+najmilija komentariše

  Koliko smo mi potonuli kad se ovakva spodoba moze i pribliziti odlukama drustvenog zivota.

 12. Dr bez Mr komentariše

  Kad bolje razmislim… Ovaj Joković je ništa roba!

 13. LJUBO komentariše

  Pa nisu samo DF I D vec su tu i
  Danilovic
  Lekic
  Milacic

  Joko splacino
  Sto si to zgrijesio te si ucijenjen

  Sada se vidi zasto ste ti i Ivanovic protiv otvaranja dosijea UDBE I ANB

 14. Marko komentariše

  Neces, je li krmaco?!

 15. Ivi komentariše

  TOOOO, MRTAV JE I DF I PEDERRRRR, TOOOOOO

 16. Milos komentariše

  E fukaro jedna Momir se u grobu prevrce sto mu plujes na sve ono sto je prosao mucenik!!! A cratice ti se Jokovicu budi siguran, proklete su to pare sto si dobio!!

 17. Laki komentariše

  Joko, uzeo si pare,od koga,to znaš ti,ima dvije mogućnosti,ne bih da pogriješim..Za Dritana znam,klinika u Bg i stan u Dubai ,kao i provizija od auto puta Kolašin-Berane od Mila Dju breta..

 18. zdravko komentariše

  Koji fakultet si završio Jokoviću. gdje si dosada radio. Osim sportskog butika Olimpik šta te dovelo da postaneš predsjednik SNP. Unaprijed je Milo mislio. Sjeti se Narodne stranke i Liberalnog saveza. U pravom trenutku prišli Milu. Istorija se ponavlja. Zaludo se trudiš da objasniš da si protiv Mila. Kupio te . To je jasno prvačiću .

 19. Srdjan Loncar komentariše

  {„Mi nikad nećemo biti u vlasti u kojoj je DPS. Oni se ne vraćaju na vlast. DPS bi se vratio mnogo brže na vlast ako u novoj vladi ne bi učestvovao SNP. Naša odluka o učešću u Vladi je posvećena očuvanju onoga što se desilo 30. avgusta.“ kazao je predsjednik Socijalističke narodne partije i doda da će „manjinske Vlade biti ili sa SNP-om ili bez njih.“}
  ========================================

  Samo procitajte polako shta ova budala kaze.

  On nece u vladu u kojoj je DPS, ali rado ide u vladu, koja NE MOZE DA POSTOJI NI JEDAN SEKUND BEZ MILA LOPOVA I NJEGOVOG DPS!!!!

  Najite mi bilo koje 10-godishnje dete i ono ce vam reci da se radi o budali, koja tako rezonuje.

  Pa zar on misli da smo mi svi ovce-ovnovi?

  1. Srdjan Loncar komentariše

   {„SNP će pristati na sve, ali neće pristati da ostane bez ičega, i da oni koji su se 30 godina borili i pobijedili ostanu van svih dešavanja u Crnoj Gori. Mi smo donijeli odluku da pregovaramo o učešću. Mi ne želimo da budemo van svega. Želimo da preduzmemo odgovornost za sve što se dešava u Crnoj Gori. Za nas nije bilo rješenje da oni koji su se izborili za pobjedu 30. avgusta ostanu bez ičega.“ kazao je Joković našem portalu.}

   =====================================

   „Za nas nije bilo rješenje da oni koji su se izborili za pobjedu 30. avgusta ostanu bez ičega.“ kazao je Joković našem portalu!!!!!!!

   Pa kakav je ovo neotesani, bez mozga BUZDOVAN, mili Boze! Nije mogao da bude bez fotelje, pa cim mu je Veliko-Albanac ponudio da bude njegov sluga-pion, koga mogu da shutnu u dupe kad im je volja (i bez njega imaju sa Milom Lopovom 41 poslanika), odmah je prihvatio, dok SU ONI KOJI SU SE BORILI DO 30 AVGUSTA, OSTALI BEZ ICHEGA, JER NISU HTELI DA KAO ON BUDU SLUGE-PIONI PREFRIGANOM 34-GOD VELIKO-ALBANCU.

 20. Miki O. komentariše

  Crna Goro tones u najprljaviju pioliticku kaljugu ako ce tobom da vlada covjek sa 5% podrske gradjana, a vladu ce da mu cine stranke sa jos manjom podrskom od njega. Sada je i zadnjem slijepcu jasno da ce predsjednik i clanovi te vlade biti Milove lutke na koncu! Jokovic i njegovi kradljivci su najprljaviji dio te politicke kaljuge, jer su glasove dobili od Koalicije za buducnost Crne Gore!

 21. Bokelj komentariše

  Jokoviću stara lopužo niko nije ni očekivao da vratiš mandat. Sad si u pravom društvu sa bitangom i šefom mafije, tako da ponovo nijesi lider. Da ti kažem stidi se, ti nemaš organ za to.

 22. Bokelj komentariše

  Kreten je kreten baš zbog toga što mu nije ništa jasno. Lopov je onaj koji uzme nešto što nije njegovo. U ovome što sam pročitao ima i kretenizma i lopovluka.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.