Jedna od tema Temeljni ugovor: Danas sastanak premijera Abazovića sa patrijarhom Porfirijem

0

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović sastaće se danas srpskim patrijarhom Porfirijem, a očekuje se da će sa poglavarom SPC razgovarati i o Temeljnom ugovoru.

Abazovićev kabinet saopštio je prekjuče da su radne grupe vlade Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve načelno uskladile radnu verziju Temeljnog ugovora koji dvije strane treba da potpišu.

Usaglašena radna verzija Temeljnog ugovora biće prosleđena radnim tijelima Vlade Crne Gore, u skladu sa uobičajenom procedurom.

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Palati Srbija Abazović je odgovarao na pitanje o kritikama koje su upućene na račun potpisivanja Temeljnog ugovora, rekavši da je on premijer koji vodi evropsku sekularnu državu, što, kako je rekao, znači da će sve vjerske zajednice u Crnoj Gori imati potpuno identičan tretman.

Istakao je da je u cilju građana Crne Gore da se pitanje Temeljnog ugovora što prije zatvori i ocijenio da je predloženi tekst potpuno u skladu sa Ustavom i Zakonom.

Podsjetio je da je pitanje Temeljnog ugovora pokrenuto 2012. godine.

– Ova vlada će ga riješiti ako bude bilo dobre volje i ako bude bilo sve u jednom duhu koji je potreban – kazao je Abazović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.