Izborni štab Andrije Mandića pisao DIK-u i AEM-u: „Vijesti“ prekršile izbornu tišinu kolumnom Balše Brkovića, zahtijevamo sankcije!

7

Izborni štab predsjedničkog kandidata DF-a Andrije Mandića obratio se Državnoj izbornoj komisiji i Agenciji za elektronske medije zbog kršenja izborne tišine od strane koncerna Vijesti.

„Koncern Vijesti je prenoseći tekst „Duet“ Balše Brkovića u štampanom i elektronskom izdanju za 18. mart, brutalno prekršio izbornu tišinu i navijački iznio političke ocjene za predsjedničke izbore koji se održavaju 19. marta“, stoji u saopštenju.

Dodaju da tekst koji je izašao u novinama i na portalu Vijesti nije smio biti objavljen, a pogtovo ne u kontekstu netrpeljivih izliva prema određenom predsjedničkom kandidatu.

„Izborna tišina jasno nalaže da nije dozvoljena nikakva izborna propaganda i procjena ishoda izbornog procesa. U ovom slučaju imamo više nego jasan primjer miješanja u izbore i to od strane medija, koji je i u čitavoj kampanji služio kao platforma za širenje animoziteta i neistina, usmjerenih na snižavanje podrške predsjedničkom kandidatu Andriji Mandiću“, jasni su iz izbornog štaba.

Iz izbornog štaba Andrije Mandića zahtijevaju da organi preduzmu korake kojima će sankcionisati ovakvo nedopustivo ponašanje Portala i Dnevnih Novina Vijesti koji bi trebalo objektivno da posmatraju demokratske izborne procese, a ne da, kršeći izbornu tišinu, napadaju jedne, a favorizuju druge učesnike izbora.

Foto: DF
7 Comments
 1. BivsiDFbirac komentariše

  Vec traze izgovore za sjutrasni poraz. Treba opravdati novac od Vucica, ima usi da im izvuce kad vidi jadan rezultat DF-a.

 2. qyu komentariše

  Hapsit bagru drugosrbijansku i vlasnika im Đilasa !

 3. Nikac komentariše

  Sin Jevrema Brkovića nekoga optužuje za saradnju sa DPS 😀

  1. Ozad Furundžić komentariše

   Ha,ha ,ha..Tako je .
   Neće iver daleko od klade, ili đe će murva no pod murvu, što veli narod.

 4. Djuka komentariše

  Je li što slagao Brkovic? Mislim da je malo rekao dps slugi

 5. Radnik komentariše

  Gdje Goran Danilovic sta mu kažu Milo i Daka

  1. Idris Muratović komentariše

   Lako je za Mila i Daku ,nego šta mu je Katnić rekao.
   Njemu je polagao račune kao doušnik,odavno.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.