Izbori u Nikšiću, do 11 časova izašlo 38 odsto građana: Velika izlaznost ruši DPS i mafiju!

24

Lokalni izbori danas se održavaju u Nikšiću, a pravo glasa ima 58.833 građana – 393 više u odnosu na parlamentarne održane 30. avgusta prošle godine.

Predsjednik Opštinske izborne komisije (OIK) Nikšić Rade Perišić je kazao “Vijestima” da su sva biračka mjesta otvorena, a da se kasnilo sa glasanjem na dva mjesta, u Elektroprivredi Crne Gore (EPCG),oko 50 minuta.

“Kasnilo se zbog kamera koje nijesu bile isključene. Na jednom biračkom mjestu se odmah počelo sa glasanjem, čim su kamere isključene, dok su na drugom mjestu, ulaz pored prvog, tražili da se kamere nakon isključenja prekriju, što je i urađeno, tako da je glasanje odmah nakon toga počelo”, kazao je Perišić “Vijestima”.

Na tim biračkim mjestima biće produženo vrijeme glasanja.

 

U Elektroprivredi Crne Gore (EPCG) nijesu otvorena biračka mjesta na vrijeme.

Predsjednik Opštinske izborne komisije (OIK), Rade Perišić kazao je “Vijestima” da će i ta mjesta brzo biti otvorena.

 

Glasaće se na 138 biračkih mjesta, a još tri će biti otvorena u zatvorima u Spužu i Bijelom Polju i Istražnom zatvoru.

Na biralištima, koja će biti otvorena u sedam, a zatvorena u 20 sati, obavezna je dezinfekcija ruku na ulazu, poštovanje propisane fizičke distance i nošenje maske, a građani će prilikom uvida u dokumenta morati da spuste masku kako bi komisija izvršila identifikaciju.

 

Na izborima učestvuje šest izbornih lista, od kojih su četiri koalicije i dvije partije.

Pod brojem jedan je koalicija “Evropski tim za Nikšić“, koju čine DPS, SD, Liberalna partija i Patriotsko-komitski savez, a predvodi je Sanja Damjanović.

“Narodni pokret – Za vaskrsenje Nikšića“ Miodraga Dake Davidovića je pod brojem dva, a “SDP – Srcem za Nikšić“, čiji je nosilac Željko Nikolić, pod brojem tri.

Koalicija “Za budućnost Nikšića – Nikšić odlučuje“, čiji je nosilac Marko Kovačević, je pod brojem četiri. Tu koaliciju čine DF, SNP, Pokret “Za život Nikšića“, Radnička partija, Ujedinjena Crna Gora, Jugoslovenska komunistička partija Crne Gore (JKPCG), Srpska radikalna stranka, Pokret penzionera i invalida rada i Socijalisti Crne Gore.

Koalicija Građanskog pokreta URA i nestranačkih ličnosti “Crno na bijelo – Može Nikšić“, koju predvodi prof. dr Tatjana Đurišić Bečanović, je peta na zbirnom biračkom listiću.

Pod brojem šest je lista koalicije “Mir je naša nacija – Zaokruži slobodu“, čiji je nosilac Momo Koprivica, a koju čine Demokrate, Demos, Pokret “Ne damo Nikšić“, Partija penzionera, invalida i restitucije i “Plenum 083“.

Iz Opštinske izborne komisije su saopštili da očekuju da će preliminarne rezultate imati oko 24 časa.

Svim građanima koji su upisani u birački spisak, a nalaze se na teritoriji drugih crnogorskih opština, omogućen je dolazak na biračko mjesto, uprkos zabrani kretanja iz opštine u opštinu. Građani su dužni da prilikom kontrole pripadnicima Uprave policije, pored identifikacionih dokumenata (lična karta ili pasoš), pokažu i poziv za glasanje.

“U slučaju da ga nemaju, kao dokaz mogu ponuditi uvid u birački spisak sa sajta biraci.me. Provjera se može obaviti i pozivom na broj call centra 19820”, saopštili su iz MUP-a.

Prethodne lokalne izbore koji su održani 2017. godine opozicija je bojkotovala, a učestvovale su samo dvije partije – DPS i SD, koji su u protekle četiri godine vršili vlast u Nikšiću.

Tada je od upisanih 58.486 birača, glasalo 26.322, odnosno 45 odsto.

Glasaće se na 138 biračkih mjesta, a još tri će biti otvorena u zatvorima u Spužu i Bijelom Polju i Istražnom zatvoru.

Na biralištima, koja će biti otvorena u sedam, a zatvorena u 20 sati, obavezna je dezinfekcija ruku na ulazu, poštovanje propisane fizičke distance i nošenje maske, a građani će prilikom uvida u dokumenta morati da spuste masku kako bi komisija izvršila identifikaciju.

Iz nevladine organizacije Centar za monitoring (CEMI) koja posmatra izbore saopštili su na Tviteru da na biračkom mjestu 44 članovi biračkog odbora (BO) koriste mobilne telefone, suprotno odredbama člana 71a Zakona o izboru odbornika i poslanika.

Iz nevladine organizacije Centar za monitoring (CEMI) koja posmatra izbore saopštili su na Tviteru da je na biračkom mjestu 92 Zagrad, birač javno saopštio za koga je je glasao, suprotno članu 69a Zakona o izboru odbornika i poslanika.

Iz nevladine organizacije (NVO) Centar za monitoring (CEMI) koja posmatra izbore saopštili su da je do 11 sati glasalo 38 odsto birača.

Predsjednik Opštinske izborne komisije (OIK) Nikšić, Rade Perišić je kazao da je izlaznost do 11 sati 40 odsto.

Nosilac liste “Za budućnost Nikšića”, Marko Kovačević glasao je na biračkom mjestu broj 20 u zgradi Dječjeg vrtića Ćemenca.

 

24 Comments
 1. Ivi komentariše

  Ne uništite li lažavog bocoustog i NATO vsku snuganuljiju, biće nam gore nego pod Milom. Ne dajte da bjelosvecki splacina se uvuče pa da loče a da Vi rmbate za 300 e kao Srbi u nemačkim firmama po Srbiji.

  13
  15
  1. Nikoletina komentariše

   Uz dužno poštovanje, ne znate šta pričate. No, ne krivim Vas, DPS-ova vladavina je bila duga i mučna, pa ste mmalo pobrkali. Biće i Vama bolj od danas, danas kad Marko pobijedi. ZBNK!

   23
   3
  2. Црна_Гора komentariše

   Slomiti FASIZAM Nato montenegro Sloboda NIKSICU.
   Vaskrsnuce Istorijska Njegoseva Crna Gora Srpska Sparta.

 2. Boro komentariše

  Velika izlaznost je ono što plaši DPS i opravo zbog toga i rade na zastrašivanju građana. No ovaj put im neće proći njihove lagarije i igrarije…

  27
  3
 3. LipaLipa komentariše

  … siguran sam velike izlaznosti glasaca nece biti, ne moze je biti, … pokupovan je veliki broj licnih karata, i glasaca dps i glasaca fronta, … nadam se u boga, da je to bara-bara, situacija, … onda to nece bitno uticati na rezultate izbora, … najveci uticaj na izbore ce imati, dps glasaci koji ce (sva je prilika) odkazati podrsku, dps-partneri, … ocekujem da ce oni dominantno glasati Krivi/Becic koaliciju, … to bi dovelo do pocetka pomirenja u nasem narodu, … aj’ zdravo, …

  5
  15
  1. Ivi komentariše

   Je si li ti Lipa reprezent ovih šipkaša što su zgrnuli pare od šverca cigareta i utovarilo ih u Vijesti. Šta rade šipkaši u specijalnom timu? Je li ovo vlada šipkaša, koju čuva Dritan, jer su potrpali pare svuda a najviše u EPCG, Vijesti i auto put. Mene sad ne čudi što Milivoje ne ide a onoga voze kolima.

   16
   2
   1. Ivi komentariše

    Pošto sve znaš, reci nam koja je strana služba ubila Duška Jovanovića. Sad je jasno kao dan da ga nije ubila crnogorska policija? Je li CIA ILI BND? Ja mislim CIA, reći ćeš nam ti, pošto su neki išli da, uče školu tamo. Reci Lipa nema ga, slobodno.

    12
    1. LipaLipa komentariše

     … ne znam ko ubio Jovanovic Duska, … ali sam ga znao licno, vise to bio posao, … bio “menadzer” dps, kad on bio ucijelo, … tako dosao do “kapitala”, uticaja, … ne vjerujem da strane sluzbe, imale razloga, da ga sklone, … to su interni sukobi u nekad “velikom” dps, .

     2
     10
     1. Ivi komentariše

      Ne laži pizdurino i šiptačko plaćeničko.

      11
      1
     2. LipaLipa komentariše

      … Ivi, .. ko gubi ima pravo da se ljuti, da kako, … stariji sam covjek, porodican, … laz prezirem, istina je uvijek, bolna, … posebno za one koji joj nisu skloni, … kultura ti nije jaca strana, … aj’ zdravo, …

      1
      7
 4. LipaLipa komentariše

  … okle pare i jednima i drugima, znamo. … da su kupovali, sirotinju uglavnom, jesu, znamo,… da ce to biti bacene pare (sto se njihovih namjera tice) oce, … neka narod novce zdravo trosi, da kako, … sve sto potrpano, moze da se vrati, oce ua pomoc boga Jednog. …aj zdravo, …

  1
  9
  1. Ivi komentariše

   I visok si vjerovatno. Porodična nijesi jer tučeš tu po čitavi dan, ne bi imao kad. A upoznat si dobro od 90.pa na dalje, verujem ti da si ga poznavao,gaduljino.

   1. LipaLipa komentariše

    … visina iznad prosjeka, naravno, … volio kosarku, basket vise, … moja zena, ljubav mog zivota, … solidno poznajem situaciju od pocetka sedandesetih, … Duska poslovno, sretao, radio neko vrijeme u NK, … aj’ zdravo, …

    1
    5
 5. Niksa komentariše

  Za pobjedu Marka Kovacevica, svi za broj 4.

  15
  1
 6. Nikoletina komentariše

  Danas svlačimo okove ropstva. Danas pobjeđuje čovjek -Marko Kovačević!

  12
  1
 7. Todorina komentariše

  Dogorjelo ljudima, Crna Gora se više umiriti ne može. Ko hoće, može već da čestita. ZA budućnost Nikšića!

  9
  1
 8. Slave komentariše

  Džaba kupovina, džaba novci, moji sinovci. Džaba vam sumnjive kafane u kojima kupujete lične karte, džaba vam ono divljanje sinoć uz Jadrankinu pjesmu (koja je netom prije pjevala Srpkinja je mene majka rodila), sve vam džaba. Nikad bolja nedjelja nije svanula. Za budućnost Nikšića!

  10
  1
 9. micki komentariše

  Ajmo DF ajmo za Marka .

  10
  1
 10. kuca komentariše

  Vlada pod rekonstrukciju ili novi izbori !Nikad vise Zdravko Krivokapic!

  11
 11. Ivi komentariše

  Visoka izlaznost! Veoma visoka. Nikšić je grad siromašnih ljudi, bez posla. ZGAZITE IH SRBI! Samo tako se može izvršiti pritisak da se šipkač miču, dobro pozicionirani nažalost….

 12. Koko komentariše

  Ne može DPS sa velikom izlaznošću da se izbori, nema namještanja, odlaze u političku penziju!

 13. Ana komentariše

  Neće ljudi DPS, znaju oni ko ih je ekonomski zgazio i zato je velika izlaznost, samo da Milu i njegovoj bratiji vide leđa.

 14. Vuk Miljanic komentariše

  Danas pada mafija a uzdize se sunce, svi za 4

 15. MatijaF komentariše

  Izlaznost 70% do 15č. Pobjeda ljudi!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.