Iz SNP-a saopštili: Suzbiti korupciju u zdravstvu

0

Ministar zdravlja u Vladi Crne Gore obradovao nas je epohalnim pretprazničnim planovima svog ministarstva. Upoznao nas je sa „detaljnom analizom“ zdravstvenog sistema, te navodnim planovima u pravcu podizanja standarda zaposlenih kao i samog kvaliteta zdravstvene zaštite u našoj državi, saopštili su iz SNP-a.
„I prije nego ove mađioničarske planove spovede u djelo, Socijalistička narodna partija smatra da bi dobro bilo da nam usput odgovori šta je do sada uradio u dijelu suzbijanja korupcije u zdravstvu, imajući u vidu poraznu činjenicu da naši građani smatraju da je korupcija najzastupljenija, na žalost, upravo u ovoj oblasti, te da je porazna činjenica da naš zdravstveni sistem zauzima poslednje mjesto na listi evropskih zdravstvenih sistema,“ istakli su iz SNP-a i naglasili:
„Nedospustivo je , gospodine Ministre, da živimo u sistemu gdje se i dalje traži ili prima novac za operaciju, hitan pregled, dijagnosticiranje ili tome slično. To nije samo korupcija ili mito, već i teško djelo protiv zdravlja ljudi. Nikako da shvatite, ministre Hrapoviću, da su u ovoj oblasti potrebne sistemske i temeljne promjene, te da se, sa druge strane, mora prekinuti s praksom da se zbog pojedinačnih slučajeva primanja mita na stub srama stavlja čitava profesija.
SNP CG poziva Ministra da konačnu krenu u borbu sa ovom pošasti, jer je valjda ministar čuo za stav Evropske Unije da nijedna država neće biti primljena u članstvo, koja ne pokaže vidljive rezultate u borbi protiv korupcije.“

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.