Iz DPS-a optužili Borovinić Bojović da laže: Ministarka u populističkom zanosu iznosi poželjne informacije

0

Iz DPS-a pozvali Borovinić Bojović da saopštava precizne i relevantne podatke o epidemiološkoj situaciji i vakcinaciji u našoj državi, što, kako ocjenjuju, “očigledno do sada nije radila”.

Činjenica da su granice otvorene za sve putnike bez ikakve kontrole, potpuno obesmišljava mjeru PCR testiranje putnika koji dolaze iz Velike Britanije, ocijenili su danas u Demokratskoj partiji socijalista (DPS).

Na današnjoj pres konferenciji Ministarstva zdravlja saopšteno je da crnogorski državljani i stranici iz Velike Britanije u Crnu Goru mogu ući samo sa negativnim testom ne starijim od 72 časa.

“Mutirani virus se pojavio u regionu, kao i u drugim zemljama Evrope i pitanje je samo kada, a ne kako će ući u Crnu Goru – ukoliko već nije – posebno kada se ima u vidu da je naša Vlada, u vrijeme kad cio svijet štiti svoje građane, širom otvorila vrata putnicima, a posredno i koronavirusima”, navode iz DPS-a.

Iz te partije su poručili ministarki zdravlja Jeleni Borovinić Bojović da “ne zaobilazi istinu” i da ne saopštava, “u populističkom zanosu, poželjne informacije”, već tačne, precizne i relevantne podatke o epidemiološkoj situaciji u Crnoj Gori i vakcinaciji u našoj državi, što, kako ocjenjuju, “očigledno do sada nije radila”.

Iz DPS-a su kazali da današnji izostanak ministarke sa konferencije za medije tumače kao pokušaj da izbjegne brojna pitanja koja se tiču kompleksne epidemiološke situacije i neizvjesne vakcinacije.

“Izjava sekretara Ministarstva zdravlja da tek danas vidi ‘svijetlo na kraju tunela’ po pitanju vakcina, u suprotnosti je sa onim što je ministarka samouvjereno najavila na posljednjem presu – da vakcine stižu krajem januara ili početkom februara. Sekretar je na taj način demantovao ministarku i nametnuo zaključak da je ministarkina izjava bila zapravo blef, a da je potpuno nepoznato jesmo li sa bilo kojim proizvođačem potpisali ugovor i da li će vakcine u dogledno vrijeme stići u Crnu Goru”, saopšteno je iz DPS-a.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.