Istraživanje sarajevske marketinške agencije: DPS strmoglavo pada, DF ubjedljivo druga politička opcija! (FOTO)

12

Stromoglavi pad podrške građana DPS-u se ne zaustavlja, ako je suditi po rezultatima sarajevske marketinške agencije „Republic“ koji su objavljeni na društvenim mrežama.

Agencija je u periodu od 14. do 22. maja uradila istraživala rejting politickih partija u Crnoj Gori na uzorku od 1.570 ispitanika širom države.

Rezultati pokazuju da DPS podržava 23 odsto građana, što je pad podrške od 13 odsto u odnosu na rezultate parlamentarnih izbora od 30. avgusta 2020. godine. Iza DPS-a, ubjedljivo na drugoj poziciji se nalazi DF sa podrškom od 17,9 odsto, dok su na trećem mjestu sa 12,4 odsto pozicionirane Demokrate. Skoro identičan rezultat partija Alekse Bečića je osvojila na prethodnim parlamentarnim izborima.

Na četvrtom mjestu nalazi se GP URA sa 9,2 odsto, što predstavlja najveći rast podrške bilo kom političkom subjektu u odnosu na 30. avgust 2020. godine. Tik ispod URE nalazi se njihov koalicioni partner SNP sa 8,5 odsto.

Bošnjačku stranku bi podržalo 6,4 odsto ispitanika, dok SDP uživa podršku od 5,8 posto, očigledno na uštrb SD-a koji bi prema ovim rezultatima izgubio parlamentrni status sa 2,8 odsto.

Pokret Evropa sad koji su formirali bivši ministri Milojko Spajić i Jakov Milatović sa 3,7 odsto prošao bi izborni cenzus.

Preostale partije ne bi prošle izborni prag.

 

12 Comments
 1. Miloš komentariše

  DF i Demokrate ubjedljiva manjina!

  1. Liki komentariše

   SNP i URA nemaju zajedno 4%
   Oni su narucioci ankete!

 2. A komentariše

  Koji ste vi penali ovo ne vjeruje ni mali Dritan ….
  A kako ne bi prošli cenzus sa 3.7% …
  teško nepismeni borbaši IQ 72 što je i u CG malo…

 3. Biroli komentariše

  Spajica i Milatovica napale majmuske boginje

 4. Vox komentariše

  DPS je prošlost.

 5. radovanijeh komentariše

  dps preko 37 posto u pg

  1. PopSrbinVukovci komentariše

   Ujedinjenje je počelo i to niko vise ne moze zaustaviti

 6. Helm komentariše

  Ni jedna stranka ili koalicija ne zaslužuje povjerenje birača.

  Svi su oni projekti službi.

  Izuzetak može da bude neka javna ličnost, kao npr. Nikola Mirotić, prepoznatljiva većini naroda sa ugledom i povjerenjem u narodu za razliku od korumpiranih i ucjenjenih političara.

  Lideri ovih udbaških stranaka i koalicija su nametnuti ovom narodu i narod ih sve više odbaciju i zato su potrebne ove udbine ankete gdje su svi na gomili gdje se poručuje narodu da nema alternative i da imaju izbor bez izbora.

  Zato treba neko da se angažuje kao finasijski nezavistan i slobodan kandidat za predsjednika sa podrškom naroda i da se ne vezuje za ove udbine i strane plaćenike i igrače iz DPS-a i satelita, DF-a, SNP-a, URA, Demokrata …

  1. Jakov komentariše

   Nismo ni sumnjali da ce sarajevsko istrazivanje ovdje velicati abazdovica. Ovo je tacno kao u ćup. A bjezite uh

  2. Zdravko Stanišić komentariše

   Ja Mitotića obožavam. Treba ga zamoliti da ostavi Barsu i 7 miliona godišnje. Neka dođe ovdje za 1000.Znači Sarajlije odradile ovu anketu. Idi na.

 7. Блага ноћ komentariše

  DF je na 23-27%, jer se između 6-10% u anketama ne pokazuje da su glasači DF-a. Isti je fenomen i sa naprednjacima u Srbiji, u anketama ih nema, a pojave se na izborima. Riječ je o tvrdom jezgru srpskog nacionalnog korpusa koji će ovog puta biti ojačan svim razočaranim biračima u rad Krivokapićeve vlade i Bečićeve partije (crkva, temeljni ugovor, odnosi sa Srbijom, veto na srpske kadrove, rezolucija o Srebrenici…). Dritan i URA rastu na račun DPS-a, većinom su u pitanju“preletačevići“ koji idu tamo gdje je vlast, mada ima i dio uvjerenih pristalica građanske ideologije, koji su doskora bili uz DPS. Slično je i sa SNP-om koji vjerovatno dobija glasove iz tabora Demokrata i manjim dijelom od Demohrišćana. Njihovo osipanje će se nastaviti u narednim mjesecima još izraženije. Bečić će na narednim izborima teško ostvariti dvocifreni rezultat čak i sa Spajićem i Milatovićem u koaliciji. Bošnjaci standardni, kao i Albanci. Gužva na crnogorskoj nacionalističkoj strani ide u prilog samo SDP-u. DPS naravno i dalje u slobodnom padu, bar dok se ne riješi starih kompromitovanih kadrova i porodica i nacionalističke retorike.

  1. Zdravko Stanišić komentariše

   Blaga ti noć bila ,uzmi nešto, nije to očigledno dobro.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.