Istraga o ubistvu Momira Zečevića:Svjedoci saslušani, Laševiću produžen pritvor

0

Podgoričaninu Marku Laševiću (22), koji je osumnjičen da je ubio Momira Zečevića (27), produžen je pritvor do 30 dana, saznaje CdM iz izvora bliskog istrazi.
“Danas su saslušana još četiri svjedoka. Tužilaštvo je u ovom postupku ispitalo ukupno njih šest”, kazao je za CdM advokat osumnjičenog, Božidar Čarmak.
Čarmak je ranije rekao da je njegov branjenik insistirao da iznese detaljno odbranu. Predlagao je i da bude poligrafski ispitan.
“Lašević je želio sve do detalja da iznese i odgovarao je na pitanja tužioca i na moja pitanja. Ne spori to što se desilo i da je on izvršilac”, saopštio je on.
Osumnjičeni je tada kazao da ga je Zečević više puta zvao da mu pozajmi novac, što je on odbijao. U odbrani je naveo da mu je Zečević uvrijeđen došao ispred kuće, gdje je nastala svađa kojoj je prisustvovala i rodbina okrivljenog.
Lašević i Zečević bili drugovi, a ubistvu prethodila rasprava. Lašević je, kako se sumnja 28. oktobra, oko 18 satu, na Zlatici pucao na Zečevića kojem je nanio tešku povreda glave od koje je Zečvević preminuo. Nakon pucnjave osumnjičeni se udaljio u nepoznatom pravcu. Oni su, kako se navodi, bili u prijateljskim odnosima.
Lašević je, nakon kratke prepirke, pucao na Zečevića pogodivši ga u glavu, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu.
Policija je pronašla i pištolj koji je Lašević odbacio prilikom bjekstva, a koji je kako se sumnja, koristio prilikom izvršenja ovog krivičnog djela.
Zečević i Lašević su od ranije poznati policiji zbog navodne povezanosti sa zagoričkim klanom. Lašević je hapšen zbog napada na vozača kombija i izazivanja udesa.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.