Isplivavaju tajne sa dvora: Đukanović otjerao Vučinića iz ANB-a jer mu je sa Amerikancima radio o glavi!

Isplivavaju tajne sa dvora: Đukanović otjerao Vučinića iz ANB-a jer mu je sa Amerikancima radio o glavi!

Bivši šef ANB-a Boro Vučinić smijenjen je sa te funkcije jer je bio spreman da u saradnji sa službom SAD-a, dovede do demokratskih promjena u Crnoj Gori, saznaje Borba.

Njegovu smjenu je lično naredio šef DPS-a Milo Đukanović, kada je saznao, da Vučinić šuruje sa obavještajcima iz SAD-a.

Oni su, preko ANB-a, željeli da izvuku što više kompromitujućih podataka o DPS-u, što bi im olakšalo određene kadrovske promjene.

Đukanović je, kako nam je potvrđeno iz vrha DPS-a, zamjerio Vučiniću, što je dopustio da kompletan fundus ANB bude dostupan određenom broju zapadnih obvještajnih službi. Prvi čovjek DPS-a mu to nije oprostio jer je tim ugrozio njegove interese.

Vučinić je odmah po dolasku na mjesto šefa ANB-a posmjenjivao, po direktivi sa strane, veliki broj kadrova, što se Đukanoviću takođe nije dopalo.

Za vrijeme njegovog dvogodišnjeg mandata, glavnu riječ u ANB-u su vodili američki obavještajci.

Svjestan da su mu dani odbrojani, Vučinić je pristao na dil sa Đukanovićem, da sam podnese ostavku i da se povuče iz politike.

Vučinić je bio na čelu ANB-a od 2012. do 2014. godine, kada je premijer bio Milo Đukanović.

Related posts

7 Comments

  1. Dalmatinac

   Neka što sereš sa lažnog nika, nego i lažeš. Takva Vam je svaka istina iz DAN-a. Sin Vučinića poslanik, kakvu laž si izvalio. Pale plate u DAN, pa morate da nadnicite na portalima, botovi.

   Reply
  1. Brak je ugasio Dan

   Kakva si ti neopjevana budala. Ne razlikujes odbornike od poslanika. Zato vam tiraz u Danu i pada ispod 5.000 primjeraka dnevno. Svi vas gaze, a Borba vas kara. A bjeste tamo lazovi.

   Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *