Institut Alternativa: Kome je Ministarstvo finansija i socijalnog staranja uplatilo preko 800.000 evra?

0

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja kojim upravlja Milojko Spajić uplatilo je 17. februara u nekoliko banaka ukupno preko 800.000 evra iz budžetske rezerve, pritom ne navodeći imena primaoca uplata.

Iz Instituta  Alternativa objavili su izvještaje o trošenju tekuće budžetske rezerve i ukazali da je Ministarstvo finansija i socijalnog staranja uplatilo 800.000 evra, a da pritom nisu naveli nazive primaoca i PIB,  već samo imena banaka kod koje primaoci imaju račune

-Skrivanje imena primalaca na ovaj način je rasprostranjena praksa zbog koje smo se mi prošle godine obratili inicijativom DRI. Prazna transparentnost kroz objavljivanje dokumenata koji ništa ne otkrivaju se nastavila nastavila po inerciji i moramo joj stati na kraj sistemski-naveli su iz Instituta Alternativa.

Iz IA Poručili su da se mora propisati obavezan sadržaj analitičkih kartica kojeg će se pridržavati svi, a pogotovo ministarstvo, kao i propisati nadzor nad načinom objavljivanja analitičkih kartica i kaznene odredbe za objavljivanje onih koje ne sadrže minimum elemenata propisanih zakonom.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.