Igra DPS-a: Marković spreman na dijalog sa Crkvom, ali ne pominje povlačenje zakona

1

Zamjenik predsjednika DPS-a i premijer Crne Gore, Duško Marković kazao je na sjednici Opštinskog odbora budvanskog DPS-a da će prihvatiti dijalog sa crkvom.

“Prihvatićemo dijalog sa crkvom, iako znamo šta stoji iza scene, jer želimo da se bolje razumijemo, da približimo stavove i potražimo rješenja zarad dobra Crne Gore i njenih građana”, kazao je Marković.

Premijer je rekao da se Crna Gora nalazi pred posljednjim izazovom kako bi bila napredna, stabilna i vječna.

“U kontekstu Zakona, koji smo donijeli, Crna Gora se danas nalazi pred posljednjim izazovom kako bi bila napredna, stabilna i vječna.

Marković je kazao da “danas u Crnoj Gori i službuje i šeta najmanje 600 sveštenika, a Mitropolija je državi prijavila njih dvadesetak.”

“Pa ni za tih dvadesetak već deceniju ne plaća dažbine koje su po zakonu dužni da plaćaju svi drugi.”

Dodao je da “ne bi dozvolio da nas bilo koji zakon, pa ni ovaj, sukobljava jedne sa drugima. Ali ovdje nije problem Zakon o slobodi vjeroispovjeri – on je samo povod da se pokuša srušiti Crna Gora.”

1 Comment
  1. Milan komentariše

    Dusko Markovic i twiter kako to moderno i svjetski zvuci, Brzo uci radijator samo kad bi se on nesto i pitao u Montenegrini. Najbolje da tvituje Donaldu i cestita mu na pobjedi u kongresu sigurno ce se sjetiti a znacice mu sigurno podrska svjetskog politicara Duskovog kalibra. Komedija od drzave komedija od vlasti, da nazoves Dule Carla Bilta i centralu u Briselu da ipak provjeris sto smijes da pricas, ovako si samo smijesan i ti i gazda ti Milo.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.