I u Pensovoj rezidenciji pronađena povjerljiva dokumenta

0

Saradnici bivšeg potpredsjednika SAD Majka Pensa pronašli su određeni broj povjerljivih dokumenata u njegovoj rezidenciji u Indijani 18. januara, objavili su američki mediji.

Pensov tim je obavijestio Nacionalnu upravu za arhive i evidenciju (NARA) o njihovom otkriću, a kako se navodi, pronađene su dvije kutije „mogućeg povjerljivog materijala“, kao i još dvije kutije u kojima su bile kopije potpredsjedničkih papira.

„Dokumenta su nenamjerno spakovana u kutiju i prevezena u dom gospodina Pensa“, napisao je Pensov saradnik Greg Džejkob u pismu Nacionalnom arhivu.

U pismu se navodi da Pens nije znao za postojanje ovih dokumenata i napominje da bivši potpredsjednik „ozbiljno shvata“ rukovanje poverljivim materijalom.

Nakon što su poverljiva dokumenta otkrivena u rezidenciji i bivšoj privatnoj kancelariji predsjednika SAD Džoa Bajdena, Pens je angažovao advokata koji je takva dokumenta pronašao i u njegovoj rezidenciji.

Međutim, kako se navodi u Džejkobovom pismu, advokat ne može da kaže ništa više o dokumentima jer ih nije čitao kada je vidio da imaju oznaku tajnosti.

NARA je o otkriću obavestila FBI koji će sprovesti standardnu proceduru.

(rt.rs)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.