Hrvatski novinar otkrio kako je Stjepan Mesić šurovao sa ustašama i naređivao istrebljenje Srba 90-ih: Nova vlast u Podgorici da poništi sramnu odluku DPS-a i SDP-a i oduzme mu titulu počasnog građanina!

3

Buduća vlast u Podgorici imaće pred sobom pune ruke posla kako bi raskrstila sa DPS-ovom pogubnom zaostavštinom.

Kao jedna od simbolički najbitnijih odluka nameće se oduzimanje titule počasnog građanina Podgorice bivšem hrvatskom predsjedniku Stjepanu Mesiću.

Podsjetimo, prije nešto više od 16 godina Mesić je glasovima odbornika DPS-a i SDP-a u lokalnom parlamentu proglašen za počasnog građanina Glavnog gradu zbog „zasluga u razvoju demokratskog društva, afirmaciji dobrih međudržavnih odnosa i položaja i ugleda glavnog grada Crne Gore u Hrvatskoj“. Zanimljivo Mesić je ujedno i jedina osoba koja slovi za počasnog građanina Podgorice.

A kako je Mesić razvijao demokratiju opšte je poznato svima koji podrobno prati njegovu političku karijeru. Dovoljno je podsjetiti se njegove uloge  u razbijanju SFRJ-a, te skandaloznih izjava o Drugom svjetskom ratu i Jasenovcu.

Koliko je Mesić isijavao demokratičnošću, tolerantnošću i trpeljivošću otkrio je hrvatski novinar-istraživač i bivši političar Domagoj Margetić u emsiji „Dobro jutro Srbijo“ na Hepi televiziji.

Upravo je Margetić svojim otkrićima raspršio mit o umjerenom i građanskom političaru koji je o Mesiću stvaran 90-ih i 2000-ih godina i na osnovu kojeg je odnarođena DPS-SDP-ova vlast u Podgorici odlučila da mu uruči priznanje.

Margetić

A zbog čega je Mesić zavrijedio da mu nova podgorička vlast oduzme titulu počasnog građanina Podgorice, naveo je Margetić u jučerašnjem nastupu na TV Hepi.

Ovaj hrvatski novinar, kojeg je je Haški sud dvaput osuđivao zbog objavljivanja svjedočenja zaštićenog svedoka Stjepana Mesića u procesu protiv Tihomira Blaškića, tvrdi da je Mesić postao predsjednik Hrvatske 2000. godine zahvaljujući prljavom novcu albanske mafije.

– Razbili smo taj mit jednog tobože lijevog, građanskog i umjerenog političara prije svega prljavim načinom finansiranja. Finansirale su ga grupe koje su bile u operativnim policijskim dokumentima nazvane albanskom mafijom. On je to suđenje izgubio. Tu smo ga raskrinkali da je postao predsjednik Hrvatske prljavim novcem albanske mafije – naveo je Margetić.

Dalje, on navodi da se Mesić nije libio uzimati novac ni od ustaških emigranata na čijim je skupovima nebrojeno puta bio govornik.

– Drugo, to je čovjek koji je na laži došao na vlast. Taj mit o lijevom građanskom političaru. To je čovjek koji je 90-ih godina pod Pavelićevom slikom govorio „mi smo dva puta pobijedili“ (u 2. svjetskom ratu) i koji je za Jasenovac govorio „mi se nemamo zašta ispričavati“. Mediji su uspjeli to da se Mesiću nikada ne zamjerio za to, već su tvrdili da je Stipe govorio nabrijanim ustaškim emigrantima, pa je morao to izgovoriti. Mesić je obilazio ustaške skupove u inostranstvu i uzimao novac od ustaša koji nikada nije prijavljivao nadležnim organima u Hrvatskoj.  Ne treba zaboraviti da on u trenutku kada završava drugi mandat predsjednika republike kupuje luksuzni stan u elitnom naselju u središtu Zagreba i kaže da mu ga je prijatelj dao – kazao je Margetić.

Hrvatske specijalce savjetovao da za sobom ne ostavljaju svjedoke

Koliko je Mesić bio zadojen mržnjom prema Srbima najbolje opisuje detalj kada se obraća postrojenim hrvatskim specijalcima 1992.  godine na Sljemenu.

– Te 1992. godine dolazi kao praktično treći po hijerarhiji funkcioner vlasti na Sljeme u Zagrebu kod Tomislavovog doma gdje su trenirale dvije hrvatske specijalne jedinice koje su se spremale za ratne akcije. One su bile postrojene, a Stipe izgovara rečenicu „Sretno, i ne ostavljajte svjedoke“.  Vojnike šalješ na front i kažeš ne ostavljajte svjedoke. Šta to znači?  Željko Galeković jedan od komandanata 1. gardijske brigade Tigrovi je javno svjedočio o tome. Takođe je zaboravljeno i kako je Mesić Srbima iz Hrvatske poručivao da moraju da napuste Hrvatsku i da mogu da odnesu sa sobom samo prašinu koju su pokupili na svojoj obući i donijeli u Hrvatsku – podsjetio je Margetić i zaključio:

– On je fenomenalan kameleon. On je trebao toj pseudoljevici u Hrvatskoj kao zgodan, šarmantan lik koji priča viceve nakon krutog Tuđmana koji je slovio za neproglašenog cara Hrvatske. On je na tu foru došao na vlast, međutim, on to sve nije. Stipe Mesić je ono što govori na snimcima koji su nastali slučajno kada sjedi sa vojnicima i govori kako će se ubijati i paliti, kada govori vojnicima ne ostavljate svjedoke, kada uzima čekove u džepove – poručio je Margetić.

DPS i sateliti sačuvali Mesiću titulu 2017.

Odbornici podgoričkog parlamenta su 28. februara 2017. godina raspravljali i glasali o predlogu DF-a da se Mesiću oduzme priznanje počasnog građanina Podgorice. Međutim, Skupština Glavnog grada Podgorice je, glasovima DPS-a i njegovih satelita odbila da se poništi skandalozna odluka iz 2007.godine.

Nova vlast koja će u narednom periodu upravljati gradom ima priliku da ispravi ovu istorijsku nepravdu, zbog koje još uvijek bride obrazi svim građanima Podgorice se gnušaju ratnohuškačke politike koju simbolišu Mesić i oni koji su mu tu to priznanje uručili.

3 Comments
  1. qyu komentariše

    Mesić je bio debelo upoznat sa klaonicom Srva u Gospiću pa je čak svojoj rođaci odbrusio kad je pitala za muža :“Ivanka šuti da i ti ne bi tako zavrsila!“ ,no Mesić je bio za bolesnu Crnu goru veliki demokrata i prijatelj koji ih je svaki put ponižavao u šorcu i majici dok su ga vrhovnici DPS-a docekivali u odjelu i kravati na +40°c.

  2. Barski komentariše

    Đubre ustaško,kao i oni koji su ga sramno proglasili za počasnog građanina.Kakva bijeda i dno dna od lopovčine koja i sad hoće da bude na vrhu u cg.A zna se đe mu je mjesto.Evo se udaraju temelji za nove zgrade uiks Spuž,pa neka dođe ustaša da te posjeti.Smradovi jedni gadni.

  3. Monarch komentariše

    Sve nove stranke neopterecne prosloscu se bave ekonomijom.Tu ne brojim DPS,DF,SNP ili demokrate.I ostale stranke su tu*BS i albanci.Dok se vi bavite proslim vremenima koje,naravno ne treba zaboravit…mladi ce uzet sve u svoje ruke.Oni pricaju o ekonomiji…ko je gladan…kome treba vise pomoci.Vase politike su svi najedeni.A zeludac p[razan.Crijeva krcke kao da imaju najgoru bolest u njima.Nadam se da ce ISKRENO i ovoj djeci u CG svanut VEDRO JUTRO.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.