Hrvatski advokat: Kazna od 10.000 evra i ustaše nestaju

0

Hrvatski advokat Anto Nobilo izjavio je danas da nije video predložene izmjene Krivičnog zakona o zabrani ustaških simbola, ali je, ističe, jasno da u Hrvatskoj treba zabraniti sve simbole povezane sa NDH. Dodao je da su „ustaše nestale“ od kada Austrija primjenjuje prekršajnu kaznu od 10.000 evra.

„Austrijanci su napravili prekršajnu kaznu od 10.000 evra i nestale su ustaše. U prvom naletu je bilo prekršaja, ali nakon toga više ne. Što se tiče Austrijanaca, Blajburg je riješena stvar“, naveo je Nobilo za hrvatske medije, prenosi Tanjug.

Ljudi su, ističe, umorni od svega toga, a država je ta koja treba da podvuče crtu. HOS, koji u svom amblemu ima ustaški poklič „za dom spremni“ je, smatra Nobilo, mistifikacija problema, a ne problem.

Prema njegovim riječima, Komisija koju je oformio Andrej Plenković stvorila je problem i na mala vrata otvorila mogućnost da se koristi poklič „za dom spremni“.

“Premijer je formirao Komisiju i to što su oni napravili po meni je skandal. Nisu istorijski istraživali šta je bio HOS. Da jesu, shvatili bi, kao što je i Franjo Tuđman shvatio, da je HOS bio opasnost za Hrvatsku“, naveo je, između ostalog, Nobilo.

(Sputnjik)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.