Gradnja škole i dalje pod znakom pitanja: Niko ne zna kada će početi gradnja škole u „Vladimir Nazor“ u Maslinama

0

Još nije poznato kada će početi gradnja škole “Vladimir Nazor”, iako je Ministarstvo prosvjete potpisalo ugovor o donaciji glavnog projekta sa firmom “Biro 81.000” iz Podgorice. Roditelji negoduju, kažu da sve ide sporo, te da djeca više ne mogu da putuju s kraja na kraj grada do drugih škola.

Ministarstvo prosvjete potpisalo je ugovor o donaciji glavnog projekta sa firmom Biro koja je ujedno i kretor idejnog rješenja za školu “Vladimir Nazor”.

Iako je Ministarstvo prosvjete načinilo prve korake, roditelji su u nevjerici.

“Ministarstvo je u ponedjeljak potpisalo ugovor o donaciji glavnog projekta sa firmom “Biro 81.000” iz Podgorice, koja je ujedno i kreator idejnog rješenja za školu “Vladimir Nazor”. Shodno ovom ugovoru donator se obavezao da do 31.10. dostavi glavni projekat Ministartvu prosvjete”, kaže za TVCG Milijana Jelušić iz tog resora.

Veselin Mitrović iz Savjeta roditelja poručuje da dok ne vide rješenje “crno na bijelo” više ne vjeruju nikome.

Kaže da sve ide jako sporo, te da im je još 1. septembra obećano da će ugovor o donaciji glavnog projekta biti brzo potpisan.

“Znači 20 dana je prošlo, naša djeca gube vrijeme, država daje novac za prevoz djece, sve ide jako sporo, jer se ponašamo kao da je ovo regularna situacija a ne vanredna”, navodi Mitrović.

“Ministarstvo je svjesno sporne dinamike, ali ova administracija nije adresa za takvu vrstu kritike”, odgovara Jelušić.

Iako iz Ministarva ne mogu još pričati o datumu početka gradnje, direktorica škole se nada najboljim vijestima.

“Očekujem da će ubrzo početi gradnja nove škole, to nam je svima cilj da će se taj glavni projekat završi i da ćemo u razumnom roku sačekati početak gradnje”, poručila je direktorica škole Ljiljana Marković.

Paralelno sa izradom glavnog projekta iz Ministarstva su kazali za TVCG da će angažovati revizora, te da će kada se ta procedura okonča, raspisati tender za izgradnju škole. No, đecu i roditelje, koji kažu da više ne mogu čekati, zanimaju samo konkretni datumi, pa nadležnima poručuju.

“Čuli smo mnogo puta od svih državnika, instituacija, ministara itd. da sve mora po zakonu, da sve ide sporo, a u praksi i životu vrlo često oni nađu način da ne mora sve po zakonu kad je njim nešto u ineteresu tako da bih ja volio da u slučaju đece oni nađu način da nešto ubrzaju”, zaključio je Mitrović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.