Goranović, Mađarić i Lješković oslobođeni sumnje da su učestvovali na komitski skup

3

Unutrašnja kontrola oslobodila je trojicu policajaca sumnje da su učestvivali na protestu kod Vlade 8. aprila, uprkos brojnim nelogičnostima u njihovom kretanju i izjavama o tom događaju.

Postupak je vođen protiv službenika policije Tihomira Goranovića, Darka Mađarića i Radosava Lješkovića, zbog sumnje da su učestvovali na skupu kod zgrade Vlade 8. aprila, koji je organizovao Patriotsko-komitski savez (PKS).

Izvještaj pod brojem K.br 24/2021 sačinjen je 22. aprila na osnovu provjeravanja svih informacija, uključujući izjave pomenutih policijskih službenika, a povodom zahtjeva rukovodstva policije da se ispita jesu li zaista bili učesnici protesta.

Ono što je, međutim, više nego zanimljivo jesu objašnjenja policajaca o tome zašto su prošli ulicom u kojoj je održavan protest i zašto su uopšte tog dana bili u Podgorici.

Navodi se da su pregledani zapisi sa dvije kamere koje su snimale skup, te da se među okupljenim građanima koji su prisustvovali protestu nije moglo uočiti prisustvo policajaca Goranovića, Mađarića i Lješkovića.

U izjavama datim u postupku kontrole Goranović i Mađarić naveli su da su 8. aprila oko 11 časova, zajedno otputovali iz Nikšića za Podgoricu vozilom kojim je upravljao Lješković, kako bi se sastali sa advokatom Snežanom Jović, sa kojom su par dana ranije, pa njen zahtjev, dogovorili sastanak radi pravnog savjetovanja povodom privatne parnice koju su obojica pokrenuli.

Oba policijska službenika su inspektorima dostavila, putem internet aplikacije Vajber fotografiju na kojoj je uslikana potvrda za međugradsko putovanje za dan 8. april koju je izdala advokat Jović. Objasnili su da su došli oko 12 časova (iako su išli starim putem preko Pandurice), da su se oko 12 časova parkirali kod hotela „Podgorica” a onda prešli preko mosta do Bulevara Stanka Dragojevića. Tu su primijetili policajce kako obezbjeđuju protest, koje su poznavali, stali su da se pozdrave sa njima, a onda su došli u Njegoševu ulicu i svratili da popiju piće u bašti jednog lokala. Nakon poručenog pića, Goranović je otišao do advokata, ostali su ga sačekali u kafiću.

Goranović je dostavio i dokaze da je u jednoj prodavnici kupio torbicu od 68 eura, prije nego je došao do kafića. Kad se vratio, popili su još jedno piće, u povratku su prošli ivicom i nijesu se pridruživali okupljenim građanima, osim što su se pozdravljali sa kolegama koje su poznavali. Interesantno je da je Mađarić naveo da su ušli u istu tu prodavnicu u povratku da i on kupi torbu, o čemu ima dokaze. Tvrdili su da nemaju nikakve veze sa učesnicima skupa, te da su spremni da idu na poligraf da potvrde svoje navode.

Interesantno je, međutim, da Unutrašnja kontrola utvrđuje da nema ništa sporno u njihovom postupanju, iako ima jako čudnih i sumnjivih detalja. Nevjerovatno je kako su uspjeli da dođu od Nikšića do Podgorice starim putem preko Pandurice za sat vremena, ili inspektorima nije bilo sumnjivo što su sva trojica rekli da idu na važan sastanak sa advokatom u Podgorici i da su zbog toga čak izvadili potvrde o kretanju zbog epidemije, a da se Mađarić i Lješković, po sopstvenom priznanju, nijesu ni gledali sa advokatom, već im je Goranović prenio detalje sastanka sa njom.

Iz policijskog izvještaja nije jasno u kom su lokalu popili piće, niti je li provjeravan video-nadzor u tom lokalu, ili ispitivano osoblje, a nema podataka ni koliko je trajao sastanak sa advokatom.

Sve se dešava u krugu od par stotina metara od Vlade tokom protesta, a posebno je nejasno je li kontrila ispitala u kom su butiku trgovali torbe i jesu li to zaista uradili.

Međutim, policijski inspektori su utvrdili da na kamerama nijesu uočena ova trojica kao učesnici skupa, te da nema informacija i činjenica koje bi ukazale da su bili njegovi učesnici, pa se ni ne može zaključiti da su bili dio protesta.

Kartice koristili u butiku

Prema navodima iz izvještaja, Unutrašnja kontrola cijenila je podatke o upotrebi kartice za plaćanje u butiku koje su dostavili Goranović i Mađarić, ne navodeći je li bilo šta provjeravano u samom butiku, iako se zna o kom se butiku radi.

Prema podacima iz izvještaja, Goranović je karticu koristio u 12.31, 8. aprila, što znači da je imao za sastanak sa advokatom, što je i bio povod dolaska, manje od pola sata.

Mađarić je karticu upotrijebio u 13.59 časova.

3 Comments
 1. Bole komentariše

  Kaovi su to banditi. Dok su oni u policiji tesko ovom narodu.

  7
  2
  1. Cvika komentariše

   Casni, cestiti i posteni ljudi.

   2
   5
 2. Sara komentariše

  Bole
  Eno ti ih kroz grad svaki dan, pa im kazi to.

  1
  4
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.