“Glas javnosti”: Milo Đukanović od komuniste i nacionaliste do evropskog političara (VIDEO)

23

Inspirisana parlamentarnim izborima u Crnoj Gori, ekipa Glasa javnosti je uoči glasanja, avgusta mjeseca 2020. godine, snimila serijal “Moć – lice i naličje”, o tri decenije neprikosnovene vladavine lidera DPS Mila Đukanovića.

Međutim, serijal nije emitovan zbog ugrožene bezbjednosti samih autora emisije.

Autori su ipak odlučili da javnosti prikažu serijal koji na najbolji način oslikava vladavinu Mila Đukanovića, iako su time ugrozili sopstvenu bezbjednost.

Vođeni etikom novinarske profesije, da iznosimo samo provjerene informacije, bez kometarisanja i iznošenja ličnog stava, kroz osvrt na najznačajnije događaje koji su obilježili Đukanovićev nezaustavljivi politički uspon, praćen brojnim aferama, pokušali smo, a nadamo se i uspjeli, uobličiti jednu izazovnu biografiju, za kojom vapi i sam Holivud, rekli su autori emisije iz Glasa Javnosti.

U drugoj epizodi serijala Glasa javnosti, “Moć – lice i naličje”, donet je nastavak svjedočenja ubijenog hrvatskog novianra Iva Pukanića Tužilaštvu u Bariju o crnogorskoj duvanskoj mafiji, kao i o tome ko je sve pomenutnom novinaru i vlasniku nedeljnika Nacional nudio milionske iznose da zaustavi tekstove koji govore o međunarodnom švercu duvana u Crnoj Gori pod okriljem tadašnje vlasti.

O Milu Đukanoviću, koji u ovom serijalu zauzima centralno mjesto, govori njegov dugogodišnji poslovni partner sa kojim se razišao Duško Knežević, kao i ugledni novinar i glavni urednik nekadašnjeg štampanog izdanja Glasa javnosti, Slavoljub Kačarević, koji je na svojsvten način opisao susrete i događaje sa biznismenom Stankom Subotićem i pokušajima da se tada u Glasu javnosti takođe spriječi pisanje o međunarodnom švercu duvana.

Svakako, najzanimljivi dio odnosi se na krvavu transakciju vezanu za prodaju ostrva Sveti Marko u Tivtu. Naime, Glas javnosti došao je u posjed bankarske dokumentacije koja se odnosi na uplatu takozvanog reketa za prodaju pomenutog ostrva. Naime, nakon kupovine, ruski oligarh Mihail Slipenčuk bio je na određeni način ucijenjen, jer mu je naloženo da na račun privatne firme, čiji je vlasnik jedan srpski biznismen, treba da uplati 23 miliona evra za navodnu urbanističku dozvolu.

 

23 Comments
 1. Djole30 komentariše

  Milo kameleon. Biće šta god treba samo da se održi na vlasti

  11
  1
 2. Djuro komentariše

  Milo -od laznog Srbina do kriminalca.

  8
  1
 3. Ivi komentariše

  Uh, dosta je bilo oko priče sa vojskom. Neverovatno, on bi stvarno išao na sukob. Strašno, prolio bi krv po CG.

  7
  1
  1. Helm komentariše

   EUropski političar iz Crne Gore.

   1
   4
   1. Kontra revolicija komentariše

    “EUrobski” misliš ?.

    1. LipaLipa komentariše

     …. Contra, … vidim da se vodi kampanja, sa ciljem, … kako abolirati, sve one koje milu bili, … manje ili vise, sa ruke, poslovno ili politicki, … mnogi bi u njegovo, “koferce” sve ono, sto od njega isposovali, … taman posla da umanjujem, njegov “doprinos”, … sigurno da je njegov udio dominantan, … medjutim, mnogo onih, koji doprinosili u skladu sa mogucnostima, “potrebana”, … aj’ zdravo, …

 4. Pobjeda komentariše

  Oduvijek je on bio nacionalista samo je mijenjao uniformu

  4
  1
 5. MatijaF komentariše

  Neko je najviše zla nanio ovoj državi i sistemski urušavao svaki grad

  7
  1
  1. Nikoletina komentariše

   Imamao krivce, imenom i prezimenom, i tako ćemo i da im sudimo. Demokratski, naravno, na izborima. To će ih boljeti više od svega.

 6. Boro komentariše

  Kada ti se vlast drma kao kula od karata, hvataš se za slamnu spasa pa tako mijenjaš svoja interesovanja i simpatije. Iskusan je Milo u tome…

  4
  1
  1. Nikoletina komentariše

   Ne bih baš rekao da to iskustvo sada primjenjuje onako dobro kao ranije. Mislim da se samo dublje ukopava.

 7. By the Way komentariše

  Sinoć na tv Nk je izgledao kao neko ko nije pri sebi i licem sa pritiskom 230/150. Gotov je.

  6
  1
 8. Vuk Miljanic komentariše

  Respect za novinare koji su skupila snage i grabrosti da obrade i puste u etar pricu koja je njihovog kolegu kostala zivota

 9. sanya261 komentariše

  Nekad bio Srbin, branio srpski narod, sad Crnogorac, Montenegrin, Srbomrzac, za koju godinu ce biti Albanac, sve po potrebi. Takvu je svitu i okupio oko sebe.

 10. Vujke komentariše

  Milo zvani totalna antiličnost. Taj bi sve pristao da bude samo da ima vlast, da ima moć i da mu kaplje u džep.

 11. Kosta komentariše

  A zamislite tek njegove sledbenike. Zamislite samo mozgove tih ljudi koji su spremni slijepo da prate čovjeka koji bi i rođenu majku prodao samo da ima vlast i novac… Tugaa…

 12. Todorina komentariše

  Hoće li ga bar pozvati na informativni razgovor, ikada? Je l to predsjednik ima takav imunuitet da je to neizvodljivo? Ne razumijem se mnogo, pa bih volio da mi neko pojasni.

  1. Nikola komentariše

   Ima vremena, ne brinite se. Dolaze bolji dani, a sa njima i odgovornost za proslost.

 13. Slave komentariše

  Od najvećeg Srbina, preko srbofoba, do evropejca i borca za istinski crnogorski identitet koji se zasniva na negiranju svega što jedan identitet zahtjeva da bi bio validan. Nigdje vjere, nigdje istorije, nigdje tradicije. Eto, to je naš predsjednik.

 14. Paris komentariše

  Ovaj covjek nema ni postenja ni ideologije. Jedina ideologija je novac i moc.

 15. Bajo Pivljanin komentariše

  Milo zvani kameleon. Bice i socijalista, i komunista, klanjace se zlatnom teletu ako treba, samo ako se dobro plati.

 16. Marijana komentariše

  Bravo za novinare, te se konacno ova tema otvorila. Mora se ispitati i imovina Mila Djukanovica i njegove porodice, kao i saradnika.

 17. Obilića Poljana komentariše

  Kakav je to “razvojni put” imao, promijenio je storinu ideologija, a nijednu nije zastupao iskreno. To bi bilo dovoljno za diskvalifikaciju u svim zemljama, osim u CG.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.