Evropa sad: Svi su izgledi da će „anti-mafija zakon” čekati novu vladu

4

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, doveo je u zabludu javnost netačnom informacijom da je spreman anti-mafija zakon, kako kolokvijalno zovu Zakon o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću, poručuju iz pokreta Evropa sad.

Da to nije tačno i da je to samo još jedan pokušaj pumpanja nepostojećih rezultata Vlade pred njen neminovan pad, demantovao je svojom izjavom ministar pravde Marko Kovač, koji je saopštio da je tekst nacrta izmjena i dopuna Zakona utvrđen, ali da ga je potrebno prevesti na engleski jezik i opet poslati međunarodnim ekspertima, koji su ga već jednom vratili sa obrazloženjem da tekst zakona nije dobar i da je potrebno više rada na njemu”, navodi se u saopštenju.

Iz PES tvrde da je proces slanja i dobijanja komentara na tekst zakona od strane međunarodnih eksperata prethodno trajao više od pola godine, pa bi procedura vezana za usvajanje ovog zakona, mogla potrajati još minimum par mjeseci, s obzirom na to da izmjene i dopune ovog zakona moraju ponovo proći komentare međunarodnih eksperata i finalizaciju teksta, a potom i javnu raspravu, Vladu, skupštinske odbore i plenum, „što jasno pokazuje koliku je svjesnu obmanu iznio ministar Adžić”.

Naravno, zadatak koji je dobio ministar Adžić je jasan – potrebno je javnosti prezentovati da je završeno sve ono što nije ni na vidiku, ne bi li se neminovni pad Vlade 19. avgusta prikazao kao neopravdan i kako je Vlada odlično radila. Kakvi su rezultati i kako radi ova Vlada, pored mišljenja građana Crne Gore, najbolje govore i informacije koje dolaze diplomatskim kanalima iz Brisela, a koje jasno ukazuju da je aktuelna Vlada u padu obmanula i međunarodne i evropske partnere, a najprije po pitanju deblokade pravosuđa, depolitizacije i jačanja institucija. Na sreću građana Crne Gore, ova politička burleska doživjeće svoj konačan epilog 19. avgusta u Skupštini, kada će predstavnici opozicije koji od početka ističu da se radi o nelegitimnoj Vladi i nelegitimnom premijeru, koja sprovodi brutalni revanšizam, glasati za njen pad i vratiti mandat građanima!”, zaključuje se u saopštenju poketa Evropa sad.

 

4 Comments
 1. Aleksandar komentariše

  Je li moguce da ovi iz Evropa sad prizeljkuju pad Vlade zbog potpisivanja Temeljnog ugovora?

  1. Marko komentariše

   Je li moguce da botovi DFa prizeljkuju opstanak DPS vlade??? Smijesni ste.

 2. Goran komentariše

  Odmorite malo momci. Izgubili fotelje, pa svaki dan histerija…

 3. Drška od stomaka komentariše

  Jakove,đe su pare od provizije za onaj kredt,koji ste mimo zakona digli, ti ,Zdravko Tranja i Spajić Mickey. Uz Milovo znanje i prećutkivanje.
  Kako je to podijeljeno,i je li istina da je Zdravko najmanje radio, a najviše uzeo? Koliko ste ono dali Milu?

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.