EU nastavlja do ponižava svog najvjernijeg slugu: Poručuju Crnoj Gori da se ugleda na evropski put propalih država – Ukrajine i Moldavije!

3

Visoki zvaničnici Evropske unije poručili su neformalno državama tzv. Zapadnog Balkana da se ugledaju na Ukrajinu i Moldaviju i da slijede brzinu reformi koje se sprovode u ove dvije bivše sovjetske republike.

Da se ne radi o državama koje godinama slove za najsiromašnije i najkorumpiranije države u Evropi, pomislili bismo da se radi o neslanoj šali evropskih birokrata.  Međutim, činjenica da te izjave dolaze od individua koje već godinu i tri mjeseca svjesno rade protiv interesa evropskih naroda i država, od kojih se finansiraju njihove visoke plate, samo potvrđuje da se radi o ozbiljnom stavu Borelja, Fon Der Lajenove, Mišela i ekipe.

– Ukrajina ubrzano sprovodi reforme koje je vode članstvu u Evropskoj uniji, a kandidati sa Zapadnog Balkana zaostaju i trebalo bi da slijede tu brzinu i reforme, a ako „partneri na Balkanu to ne nadoknade, mogu ih prestići i Ukrajina i Moldavija – rekli su agenciji Beta upućeni zvaničnici u sjedištu Unije u Briselu

U izvještajima medija i ocjenama evropskih diplomata se navodi da je Evropska komisija ustanovila da su Ukrajina i Moldavija postigle zamašne uspjehe u jačanju vladavine prava i evropskim reformama, pa je bilo ocjena i da bi posebno Ukrajina mogla u rekordnom roku završiti pregovore o članstvu u EU, čiji početak se očekuje krajem ove godine.
Sa druge strane, prema pisanju Bete evropski zvaničnici smatraju da su „partneri“ na Zapadnom Balkanu u zastoju s evropskim reformama. Takođe, citirali su Boreljovu poruku da zemlje regiona treba da iskoriste zamah stvoren povoljnim napretkom Ukrajin u teškim ratnim okolnostima.

– Ukrajina napreduje i oni (na Zapadnom Balkanu) treba da slijede taj put i istu brzinu, sad je čas da oni ubrzaju reforme da se usklade s evropskim normama i da svoja društva pripreme za članstvo – naveo je Borelj.

Predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen je već predočila da je „upečatljivo da, uprkos ratnom požaru, Ukrajina, snažno i neumorno radi na ispunjavanju sedam postavljenih uslova, a znatan napredak je već učinjen“.

Evropski zvaničnici bi morali da objasne svojim partnerima sa tzv. Zapadnog partnera, a naročito svojoj vjernoj pudlici tj. lideru u evrointegracijama – Crnoj Gori, čime su to Ukrajina i Moldavija zaslužile da budu zvijezde vodilje ovdašnjim zemljama.

Čime se to, iz mjeseca u mjesec teritorijalno sve manja Ukrajina, u kojoj već devet godina bijesni građanski i vjerski rat, preporučila evropskim zvaničnicima da je istu koriste kao svijetli primjer države u kojoj cvjetaju reforme. Višegodišnja ubistva političkih konkurenata, novinara, građana i djece koji se usude da progovore ruskim jezikom na javnom mjestu,  otimanje i paljenje crkava, privođenje sveštenika kanonske UPC-a, organizovanje terorističkih napada sa smrtnim ishodom na teritoriji susjedne države, rehabilitacija nacističke ideologije od strane zvaničnog Kijeva očito  su duboko ganuli evropske birokrate čim preporučuju našim državama da slijede ukrajinski „evropski put“.

Takođe, Moldavija koja decenijama tavori na evropskom začelju kada su u pitanju brojni ekonomski pokazatelji treba da nam posluži kao primjer uspješnog evropskog pretpristupnog projekta. Zemlja koja je podijeljana na dva dijela i nad kojom se ozbiljno nadvijaju ratni oblaci, kao u susjednoj Ukrajini, i u kojoj je ovih dana obznanjen tajni snimak koji otkriva razmjere sistemske korupcije koju je podsticao kolektivni Zapad, treba da posluži kao uzor Srbiji, Crnoj Gori, BiH, Sjevernoj Makedoniji i Albaniji i njihovom pristupanju EU.

Ukrajinska i moldavska rusofobija se više vrednuje u Briselu

Sasvim je jasno da se Kijevu i Kišinjevu otvaraju vrata EU isključivo zbog sistemski etablirane rusofobije koja na kraju prouzrukuje konflikt. U Ukrajini je to slučaj poslednjih devet godina, a pitanje je trenutka kada će antiruski raspoložena vlast u Kišinjevu, predvođena Majom Sandu, svom stanovništvu podariti stradanja i razaranja.

Sa druge strane, EU nipodaštava antiruske poduhvate koje Podgorica, Tirana i Skoplje u kontinuitetu, prateći evropsku agendu, preduzimaju protiv zvanične Moskve. Nema sumnje da favorizovanje ukrajniske i moldavske rusofobije, u odnosu na balkansku, frustrira brojne evrofanatike koji bespogovorno ispunjavaju sve briselske naloge.

Da li Brisel preporučuje Balkancima rat, krize i razaranja kao prečice za članstvo u EU?

Preporuke briselskih činovnika balkanskoj petorki da prate ukrajinski i moldavski uzlet može da navede na zaključak da evropska birokratija rat doživljava kao najefekniji modalitet ili prečicu za pristupanje EU.

Otvaranja i zatvaranja poglavlja od strane balkanskih država prethodnih godina, u procesu pristupanja EU, a sve zarad uvođenja evropskih vrijednosti, pokazala su se izlišnim poslom. Poruke koje su prethodnih dana emitovane od evropskih zvaničnika neumitno dokazuju da se, na primjeru Moldavije i Ukrajine, izazivanje kriza i krvavih sukoba visoko vrednuje na listi pristupnih kriterujima u Briselu.

Crnogorski evrofanatici u nevjerici

Poruka da Crna Gora, na putu ka punopravnom članstvu u EU, treba da se ugleda na fikitivne države (Ukrajinu i Moldaviju) ostavila je u nevjerici sve one političke subjekte i NVO plaćenike koji, kao navijeni, svakodnevno promovišu evropske vrijednosti.

Rijetke su partije koje su osvrnule na kataklizmičnu poruku iz Brisela, u njihovim redovima je zavladao muk, jer kako objasniti narodu (famoznim 80 odsto pobornika pristupanja EU) koji si godinama zavlačio praznim obećanjima o ulasku u EU, da od tog posla neće biti ništa. Treba prevaranim građanima objasniti kako je moguće da su Ukrajinci i Moldavci sa duplo nižim primanjima prije građana Crne Gore na svojoj koži osjetiti benefite od članstva njihovih razorenih država u EU.

Pojedine partije bivšeg režima, nesvjesne svoje krivice, nisu propustile priliku da za zastoj u EU intgracijama okrive prethodne dvije Vlade. Sa druge strane lideri Evrope sad se u javnim obraćima prave da nisi čuli poruke evropskih partnera i entuzijastično najavljuju svoja putešestvija za Brisel, nadajući se da su kadri da promijene poglede Borelja, fon der Lajen i Mišela na evropsku perspektivu tzv. zapadnobalkanskih državica, u prvom redu bivšeg lidera u regionu – Crne Gore.

Za razliku od naših naštimovanih političara, analitičara i eksperata, građani Crne Gore sve više postaju svjesni  razmjera prevare zvane „evropski put“.

 

 

3 Comments
 1. qyu komentariše

  Samo budala još vjeruje u EU i neki „evropski put“.

 2. Felacio MNE komentariše

  Mogu da pričaju šta god hoće.
  DPSu,PESu i Demokratama je mozak od surutke. Samo im kažu “ dobra kuca“ i sve je ok.
  E pas vam mater jeba ,sekto prodanih gadova.

 3. Ivi komentariše

  Daleko se kazalo…..Zbog naše djece, daleko bilo….

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.