Eksploziv ispred kafića „Salvador“ bio napunjen gelerima!

0

Improvizovana eksplozivna naprava koja je u srijedu, dva sata posle ponoći, postavljena ispred kafića „Salvador“ na Rimskom trgu u Podgorici, bio je napunjen gelerima. Ovo saznanje „Novostima“ je potvrdio izvor iz istrage.

U eksploziji nije bilo povrijeđenih ali je pričinjena velika materijalna šteta kako na samom lokalu koji je bio meta bombaškog napada, tako i na tri okolna objekta, na kojima su popucala stakla. Identitet osobe koja je aktivirala napravu još nije poznat.

– Da je namjera bila što veće demoliranje ovog lokala za sada ukazuju prvi rezultati istrage. Naime, tokom uviđaja je utvrđeno da je eksploziv bio napunjen gelerima – pojašnjava sagovornik.

– Obavještavam vas da je nadležni državni tužilac naložio odgovarajuća vještačenja i izuzimanje snimaka sa nadzornih kamera – odgovoreno je „Novostima“ iz Osnovnog državnog tužilaštva, na upit o detaljima ovog napada.

Restoran „Salvador“ je od nedavno u vlasništvu Nikole Rajkovića sa Cetinja, koji ima i restoran „Nevjesta Jadrana“ na Njegušima.

Tri sata nakon eksplozije, podgorička policija je ponovo bila na terenu i to nakon dojave da su u naselju Konik uništena dva automobila.

– Riječ je o paljenju. Nepoznata osoba polila je dva vozila zapaljivom tečnošću najverovatnije benzinom, a potom zapalila vatru. Riječ je o automobilima „škoda“ i „golf“.

U ovom događaju takođe nije bilo povrijeđenih, ali je pričinjena znatna materijalna šteta, objasnio je sagovornik.

(adria)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.