Eksplozije u dvije vazduhoplovne vojne baze u centralnoj Rusiji

1

U dvije ruske vojne baze u centralnoj Rusiji danas su se dogodile eksplozije, javili su ruski mediji.

Jedna od eksplozija se navodno dogodila u bazi u kojoj su smješteni strateški bombarderi koji su učestvovali u izvođenju napada na Ukrajinu, prenio je AP.

Ni ukrajinske ni ruske vlasti nisu komentarisale mogući uzrok eksplozija. Ruska agencija RIA Novosti izvestila je da su tri vojnika poginula, šestorica povrijeđena i oštećen avion, rano jutros kada je kamion za gorivo eksplodirao u vazduhoplovnoj bazi u Rjazanu, na zapadu Rusije.

Istiovremeno, vlasti u Saratovskoj oblasti duž rijeke Volge saopštile su da provjeravaju izvještaje o eksploziji u zoni vazduhoplovne baze Engels, u kojoj se nalaze strateški bombarderi Tu-95 i Tu-160 koji su učestvovali u izvođenju udara na Ukrajinu. Ti bombarderi mogu da nose nuklearno oružje.

Guverner regiona Saratov Roman Busargin rekao je da nema štete na civilnim objektima i dodao da vlasti provjeravaju da li je izazvana šteta na vojnim objektima. Regionalni mediji su izvijestili da su se čule snažne eksplozije u blizini baze Engels i naveli su da su pojedini žitelji rekli da su videli bljesak koji dolazi iz tog područja. Upitan da li je ruski predsjednik Vladimir Putin obaviješten o eksploziji u bazi Engels, portparol Kremlja Dmitrij Peskov je rekao da predsjednika redovno informišu o tekućim dešavanjima.

(Novosti online)

1 Comment
  1. Kod-90 komentariše

    I nevidjeni do sada vazdušni udar na Ukrajinu. Danas ne prestaju, išlo 100 a sad ide još 100.sve gori, ovo je užas!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.