EKSKLUZIVNO: Evo šta piše u pismu Do Kvona o Milojku Spajiću!

19

Uhapšeni južnokorejski državljanin Hjeong Do Kvon naveo je u pismu proslijeđenom premijeru Dritanu Abazoviću, ministru pravde Marku Kovaču i glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću da je dugi niz niz godina prijatelj sa Milojkom Spajićem i da su u tom periodu kao poslovni partneri investirali novac u oblast kriptovaluta.

Kralj kriptovaluta je u pismu naveo da se Spajić krajem prošle godine, posle pet godina, povukao iz njihovog biznisa kako bi se aktivno bavio politikom u Crnoj Gori.

Koliko su Kvon i Spajić gajili bliske poslovne i prijateljske odnose, potvrđuje i rečenica, u kojoj Kvon navodno tvrdi da je krajem prošle godine, na Spajićev poziv,  boravio u njegovom porodičnom  domu u Beogradu, a tom prilikom su tu boravili i partnerka lidera Evrope sad i dijete.

Interesantno je da je do susreta došlo, ako su tačne Kvonove tvrdnje, a što treba da utvrdi Tužilaštvu, u momentu kada je kralj kriptovalute bio na crvenoj Interpolovoj potjernici i kada se Spajić pripremao da istakne kandidaturu za predsjedničke izbore.

Južnokorejanac tvrdi da su tom prilikom primarno razgovarali o Spajićevoj predsjedničkoj kandidaturi, te da mu je lider PES-a saopštio da je glavni cilj njegove kandidovanja usvajanje kripto-frendli politika.

Prema istim navodima, čiju validnosti će utvrditi sud u narednom periodu, Spajić je Kvonu rekao da prikuplja par miliona američkih dolara za predstojeći predsjedničku kampanju, od čega dio finansira Spajić iz svog džepa, a dio njegovi prijatelji iz kripto industrije.

Takođe, Kvon u pismu tvrdi da je Spajić tražio od njega da ga finansira, odnosno da mu da sredstva za kampanju.

Kralj kriptovaluta je napisao da ima dokaze o svim komunikacijama i uplatama prema Spajiću i da stoji na raspolaganju nadležnim organima ukoliko oni procijene da je to neohodno.

(Kvon je pismo ručno napisao na engleskom jeziku i potpisao se ispod istog. Vjerodostojnost ovog dokumenta i navodnih Do Kvonovih tvrdnji jedino mogu utvrditi nadležni organi, kako bi ova afera dobila epilog, odnosno kako bi dokazali da li je riječ o namještaljci, kako tvrdi Evropa sad, ili o istini, kako tvrdi poslovni partner Milojka Spajića).

19 Comments
 1. qyu komentariše

  Šta sad ovo znači,jel to osigurač ambasada da mogu Spajića maknuti u svako vrijeme kad im ne odgovara jer SDT ne smije nista raditi dok ne dobije odobrenje iz SAD ambasade ???Ili je Spajić nevin(ko baba).

  1. sigurno komentariše

   Vi ste naivne b..ale ako mislite da Novović nema putera na glavi, smijense tamo i ćuti. Ima ima. Drže ga u šaci.

 2. Monarch komentariše

  SVE NAVODNO I AKO SU TACNE TVRDNJE.Zbogom dinosaruri vase je vrijeme proslo.

  1. Kvon komentariše

   A tvoje tek dolazi u ZIKSU

 3. Aleksandar komentariše

  Nekome se verige spremaju, izgleda.

 4. Citadela komentariše

  Hapsi to!

 5. Helm komentariše

  NSPM Đorđa Vukadinovića objavio je anketu odnosno istraživanje javnog mnjenja pred parlamentarne izbore u Crnoj Gori.

  PES – 33%

  DPS – 25%

  Bivši DF – 15 %

  Bečić – Dritan – 10-12%

  Za ostale iz donjeg doma uskoro će objaviti ali prema Vukadinoviću većina je ispod ili se vrte oko cenzusa.

  Ovi napadi na Spajića i PES su vjerovatno povezani i zbog objavljene ankete NSPM koja je bila skoro nepogriješiva za vrijeme prošlih parlamentarnih izbora 2020 godine.

  Tači je učinio uslugu Vučiću, Đukanoviću, Dritanu, Bečiću i bivsim DF-ovcima da napadnu i što više kompromituju Spajića i PES.

  To može da bude mač sa dvije oštrice i da narod Spajića doživi kao žrtvu i da ga još masovnije podrži na izbore.

  1. Мало Брдо komentariše

   PES 33% prije spina sa Kvonom, sad 53%, nek uradi ponovo istraživanje NSPM

   1. Zvonko komentariše

    Moze imati 80 posto, sa tim u ZIKSU moze da obrise znas sta!

 6. Блага ноћ komentariše

  Baba Vanga je još 1988. godine predvidjela da će pred izbore u Crnoj Gori koji budu održani 2023. godine izbiti afera sa političarem koji liči na glumca, koji ima dva pasoša, ima i nema ženu i dijete, mulja s hartijama od vrijednosti, i zgrće pare. Njega će uhapsiti mali grguravi čovjek ili neposredno pred izbore ili na dan izbora, ali će ga ubrzo pustiti čim se dogovore oko podjele vlasti i vladaće srećno do kraja života. Ja sam sve nešto mislio da je baba Vanga mislila na Meda i Pipuna🤣🤣🤣

  1. Нино komentariše

   Čika Đole ima najate podatke, puno toga se izdešavalo od njegovog istraživanja na ovamo. Bojim se da PES ide preko 50% a Vukšić, Milača i Dajko uz Carevićevu podršku na 10-15%, DF u raspadu ako uzme 7% dobro je..ionako će u opoziciji ostat pogotovo posle ovoga gadluka sa Dritanom što rade u dilu evo tri godine

   1. Нино komentariše

    *bajate

 7. Helm komentariše

  Milojko Spajić je prvi ministar u istoriji Crne Gore koji je ono što je obećao i ispunio narodu i povećao minimalnu i prosječnu platu.
  Prvi je politicar iz srpskog naroda koji se predstavio narodu kao moderan političar i koji se ne busa u prsa i diže tri prsta i priča prazne priče već nešto radi za narod.

  To je i razlog zašto ima veliku podrsku u narodu.
  Jednostavno tako se predstavio i predstavlja i tako ga doživljava većina naroda.

 8. Ljuta komentariše

  Helm, a ko ce vraćati 750miliona eura sto je zaduzio CG radi populizma. …digni ti kredit i neka ti ga ziranti vracaju a ti od kredita povecaj zeni budjet

 9. Life komentariše

  Gdje je pismo? Ovo Medo prepričavanje nevažno.

 10. Vuksan Lekić komentariše

  Samo budale mogu dati podršku Spajiću.
  Ćorav vidi da je to neznalica i prevarant, nego je gladnom,lijenom nakotu prijenula ideja ljeba bez motike i plata bez rada.

 11. Milan komentariše

  Dosao Såajic sa plste od 15000e na ministarsku 1 500e da „spasava“ C.G.??? Dodje taj Kvon bas pred izbore u C.G. ???Nikad do sad nije ni znao.dje je. Samo me interesuje koji ce to bezmozgasi glasati za PES ?

 12. Milan komentariše

  Tako je Vuksane! Milo za 30 godins zaduzi CG za 3.5 milijarde a Spajic i ekipa zs 2 godine 1,5 milijardu? Ovi su gori od Mila deset puta. Da budem jadan,protiv Mila sam svih ovih godina,samo prsvim poredjenje.

 13. Marko komentariše

  Kvon ojadio za 40 milikardi a da spava u stanu sa nečijođ familijom,samo kudravi ovalvu nebulozu moze izdiktorati.Iskreno I Milojko lažinja,znači najebalismo,kako obrnrš.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.