Dvolični eksperti: Neće da sarađuju sa DF-om a sa njima su u koaliciji u Beranama

8

Bivši ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić kazao je na press konferenciji da njegov pokret (u formiranju) Evropa sad ne vidi partnere u DPS-u i DF-u. Kako je naveo, ne želi da sarađuje sa DPS-om zbog toga što su opstruirali program 42. Vlade Crne Gore sa istovjetnim nazivom kao i njegov pokret, a da ne vidi ni saradnju sa DF-om jer su „rušili Vladu 15 mjeseci“.

Kako su čudni politički putevi vidimo i na ovom primjeru. Bivši ministar je, svjesno ili ne, sam sebe demantovao imavši u obzir da je u koaliciji sa Demokratskim frontom u Beranama. Naime, njegov pokreta Berane sad trenutno učestvuje u beranskoj vlasti, zajedno sa Demokratama, Pravom Crnom Gorom, Ujedinjenom Crnom Gorom, ali i Demokratskim frontom iz čijih redova dolazi gradonačelnik Berana. Zaista čudno izgleda ova „nesaradnja“ sa Demokratskim frontom kad vidimo da je prvi potez koji je napravila njegova stranka u formiranju bio taj da sa istim tim DF-om formira vlast u opštini Berane.

 

Najbolja paralela ovoj političkoj situaciji možda je odnos između Demokratske Crne Gore i Socijalističke narodne partije. Naime, Demokrate u Beranama nisu željeli da stranka Vladimira Jokovića participira u vlasti jer su, kako su naveli, izdali izbornu volju građana, ali im nije smetalo što upravo sa tim istim SNP-om  sarađuju u Nikšiću i Mojkovcu. Može se reći da je ovo istovjetna politička pozicija u odnosima između Evrope sad i Demokratskog fronta, a očigledno je da predstavlja politiku dvostrukih aršina.

Ukoliko je politički stav određene partije da im neka druga politička struktura ne predstavlja partnera, a ipak sa tom strukturom formira lokalnu vlast, kao npr. u Beranama onda ostaje apsolutna nepoznanica zašto je Demokratski front uopšte i prihvatio takvu odluku da sa svojim političkim supranicima koji ih upoređuju sa DPS-om uopšte formiraju vlast na lokalu. Političko licemjerstvo pojedinih struktura u javnoj sferi je bez premca a pristup – „sa vama možemo tamo gdje nam trebate, ali ako nam ne budete bili potrebni, sklonićemo vas“, nije odgovoran način ophođenja prema svojim potencijalnim političkim partnerima. Isto važi i za Demokrate i za Evropu sad. Ukoliko se želi postići demokratska klima, onda ako je neko politički partner – on ostaje politički partner na svim nivoima, a ne samo u mjestima gdje je potreban.

8 Comments
 1. milan komentariše

  i sta vam je tu cudno.. pa na lokalu nema meda da grinja na spajica po cijeli dan…

 2. Piljkovic komentariše

  Spajic i Milatovic duet koji je neznaven nesposoban zeljan vlasti radi punjenja sopstvenih dzepova!

 3. Душан komentariše

  Milim da pokret Berane Sad ima svoju maksimalnu autonomiju,čak mislim da njen lider Mladen Premović nije ni pristupio pokretu Evropa Sad.Jesu bivši ministri dali podršku Premoviću,ali znajući njega veoma dobro kao čestitog čovjeka,beskompromisnog borca za Srpstvo,SPC,čovjeka koji voli bratsku Rusiju bez sankcija,koji nikada nebi priznao nezavisno Kosovo*,nema on nikakvih dodirnih tačaka sa propalim ministrima!!!

 4. Milos komentariše

  Bravo Miki Spajiću! Ti si pravi predstavnik Srba i svih normalnih gradjana Cg!

  1. Hhhhhhhhh komentariše

   Jes Miloše, kao što si ti normalan i karakteran 😁😄

   1. Pasalic komentariše

    Pickice ne pustas komentare.
    Samo brisi to oko usta, i sve ti je oprosteno.
    Da ne kapa po podu.

 5. Boban komentariše

  Kao da oni znaju sta rade obicni amateri

 6. Bajro komentariše

  Pametno ! Samo ne znam kako I sa kim ? Što se neveatiš tamo odakle si ispunio ? Koliko si ekspertski bistar,viđosmo za kratko vrijeme. Koliko je CG dužna a vi joj pridadoste. Ovi isto. Dakle,tu hipoteku niko više ne može skinuti. Dug prelazi vrednost kompletne države.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.