Dvije sedmice pred izbore: Ibrahimović namješta partijske uhljebe u državnoj upravi

2

Ministarstvo kapitalnih investicija, kojim rukovodi lider Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović traži šest direktora direktorata na puni mandat od pet godina.

Uprava za ljudske resurse je za potrebe Ibrahimovićevog resora raspisala u petak 26. maja javni oglas za šest direktora/direktorica direktorata (pomoćnici ministra).

Konkursi traju do 15. juna, a parlamentarni izbori biće održani 11. juna.

Ibrahimović se poslužio oprobanim receptom koji su maksimuma usavršili vršeći vlast sa svojim dugogodišnjim partnerima iz DPS-a i SD-a.

Raspisivanjem oglasa dvije sedmice prije vanrednih parlamentarnih izbora i to za pozicije kojima mandat traje pet godina, predstavlja eklatantan primjer zloupotrebe državnih resursima u partijske svrhe.

Treba napomenutu da direktorima direktorata mandat ne prestaje izborom nove Vlade ili ministra, kao što je to jedini slučaj sa državnim sekretarima u ministarstvima, tako da će budući ministar nakon izbora većinu prvih saradnika imati u likovima Ibrahimovićevih uhljeba.

Ako novi ministar nakon izbora bude želio da ih promijeni mora naći opravdanje i davati im platu 12 mjeseci.

Dakle, Ibrahimović će budućim direktorima direktorata omogućiti da uzmu ogromne otpremnine, naravno, pod uslovom da tuže državu ukoliko ih novi ministar razriješi funkcije.

Uzimajući u obzir, kako su svoja namještena prava, pred sudskim organima branili činovnici bivšeg DPS- režima, ne treba sumnjati da će Ibrahimovićevi kadrovi o trošku građana ležerno živjeti godinu dana od razrješenja, ako se budući ministar uopšte i odluči na taj korak.

Ukoliko se odluči, možemo očekivati žalopojke BS-a i tvrdnje da se prema Bošnjacima u javnoj upravi sprovodi novo etničko čišćenje.

 

2 Comments
  1. Profi1 komentariše

    A manjine su ugrožene opet ga stavite u vladu svi bošnjaci će biti zaposleni batee

  2. Ivi komentariše

    E u ovu nećeš…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.