Dritan Abazović bi sad na ulicu: “Građanska” opozicija prijeti protestima

0

Građanska opozicija neće se vratiti u Skupštinu i nikoga od nas u tome neće pokolebati odluka DF-a da jednostrano prekine bojkot, niti će njihov povratak vratiti legitimitet Skupštini. Ne isključujem proteste kao opciju našeg daljeg djelovanja, ali dogovaraćemo se o svemu kako bismo došli do smjene DPS-a i vanrednih izbora. Čeka nas burno političko proljeće. To su poruke koje je za Pobjedu kazao Dritan Abazović, predsjednik Građanskog pokreta Ura, govoreći o daljoj strategiji „građanske petorke“.
Abazović kaže „da nije pogođen, ni politički, ni građanski” zbog povratka DF-a u Skupštinu, kao i da pozicija građanske opozicije time nije ugrožena.
“Jeste ovo loš momenat jer se narušava prvi princip zajedništva, a to je zajednički bojkot parlamenta. Nijesam previše revoltiran povratkom kolega. Mislim da će u parlamentu biti svi koji treba da budu. To je jasan pokazatelj kakva je politička scena Crne Gore, i ko treba da predstavlja budućnost politike, a ko će da personifikuje sve što je demokratsko, progresivno i evropsko”, rekao je Abazović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.