DPS, SDP, SD i dio civilnog sektora glasno prećutali godišnjicu „Oluje“

1

Nijedan relevantan politički i društveni akter u Crnoj Gori nije prećutao godišnjicu Dana sjećanja na sve stradale i prognane u akciji hrvatske vojske i policije “Oluja” iz 1995. godine. Hrvatska zločinačka akcija “Oluja” koja je dovela do egzodusa više od 220.000 Srba iz Hrvatske počela je 4. avgusta 1995. ofanzivom hrvatske vojske, policije i Hrvatskog vijeća obrane (vojska bosanskih Hrvata) na područja Banije, Like, Korduna i severne Dalmacije, odnosno na Republiku Srpsku Krajinu.

Područje zahvaćeno hrvatskom ofanzivom napustilo je gotovo cjelokupno srpsko stanovništvo. Kolone izbjeglica na traktorima i drugim poljoprivrednim vozilima su preko područja pod kontrolom bosanskih Srba u zapadnoj i sjevernoj Bosni krenule put prema Srbiji. Zločinačka operacija je zvanično trajala četiri dana i završila se padom Republike Srpske Krajine (RSK).

Pijetet prema žrtvama i svim nevino stradalima iskazale su gotovo sve stranke i koalicije demokratskih snaga, brojni pojedinci, ali ono što je bilo očevidno jeste glasno ćutanje one političko-društvene grupe, koja je proteklih nedjelja dizala veliku buku i galamu u domaćoj javnosti povodom potpisivanja Temeljnog ugovora države sa SPC.

DPS, SDP, SD, Daliborka Uljarević, Tea Gorjanc Prelević i ostali NVO “eksperti“ juče su glasno prećutali godišnjicu Oluje, nisu dali nijednu izjavicu, nisu napisali ni riječ, a kamoli podsjetili na egzodus stotina hiljada ljudi i masovna ubistva i zločine. Jučeranji dan je samo još jednom pokazao i dokazao da je ova ekipa glasna i bučna, da je bijesna samo kada je u pitanju napad na srpski narod, zvaničnu Srbiju, SPC i političke predstavnike srpskog naroda.

Iako su im usta i programi puni zalaganja za ravnopravnost, ljudska prava i jednaku zaštitu svih građana, više je nego očigledno da ova opasna antisrpska političko-NVO alijansa se otvoreno zalaže za segregaciju, koju je na poslednjoj sjednici Vlade pominjao i sam premijer Abazović. Dakle, po njima, sve žrtve i narodi imaju pravo na sjećanje i ljudska prava, osim ako su Srbi.

1 Comment
  1. Q komentariše

    Sta pisac teksta očekuje od neonacista nego da šute ?

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.